2014 Goretti, Grechetto Il Moggio IGT, Umbrien, Italien

Næste vin er storesøster til husets almindelige Grechetto … ser også mere eksklusiv ud med matsort etiket, hvor navnet på vinen Il Moggio står med rødt og en guldstribe på tværs henover etiketten forkynder, at det er en vin fra Umbria.

Den er reelt lavet fra samme marker og samme vinstokke som foregående vin, blot er høstudbyttet her lidt mindre med 70 hektoliter pr. hektar og druerne er fra de allerbedste klaser. Den er også vinificeret i store egefade i stedet for rustfrie ståltanke, og er samtidig nu lagret 4-5 måneder på egefade og har efterfølgende lagret 6-8 måneder på flaske inden frigivelse.

Der er igen tropisk frugt i duften, ananas og fersken, men duften er samtidig langt mere fyldig med lidt honning, blomster, svag vanilje og klart mere sødme. Der er samtidig en lille syrlig kant, så vinen ikke kammer over.

I munden en tør, blomsterrig og frisk frugt, men stadig med nogle mineralske elementer, lidt grape og ganske lidt krydderier.

Forhandles af Italian Wine Trading, hvor en flaske koster 135 kr.

Rating 4/7