2015 Weingut Willi Schaefer, Graacher Himmelreich Riesling Spätlese, Mosel, Tyskland

Næste battle of the two vineyards Himmelreich og Domprobst blev på Weingut Willi Schaefers Spätlese vine, nemlig Graacher Himmelreich Riesling Spätlese og Graacher Domprobst Riesling Spätlese … og vi starter denne gang på Himmelreich marken.

Vi er røget en tak op i Oeschle graden og altså en mere moden vin … Spätlese betyder jo sen høst og ligger samtidig et niveau under Auslese med hensyn til modenhed.

Vinen er eneste Spätlese fra Himmelreich i 2015, mens der i øvrige år er lavet flere udgaver fra forskellige områder af Schaefers parcel på Himmelreich. Det vender jeg tilbage til, når vi kommer til næste vin fra Domprobst marken.

Men hvilken en dejlig Riesling.  Næsen har mere bundtræk – eller et sejt diesel baghjulstræk – end Kabinett vinene. Der fornemmes nemlig først petroleum, en smule grønne blade og derudover tæt, intens og eksotisk frugt, fersken, en portion grønne æbler, svag mynte, skifer, sten samt lidt grape og citron.

Smagen er rund og blød … og vi begynder så småt at snakke nektar, for der er lidt akaciehonning sammen med modne frugter, fersken, fortsat præcis syre, som – på samme måde som de tidligere vine – sikrer en elegant lethed over vinen, også godt hjulpet på vej af en mineralsk knytnæve.

Forhandles af Vinova, hvor en flaske koster 210 kr.

Rating 5/7