2015 Weingut Willi Schaefer, Graacher Himmelreich Riesling Kabinett, Mosel, Tyskland

Nogle ka’ bedst li’ moderen og nogle datteren. Med Graacher Himmelreich Riesling Kabinett og Graacher Domprobst Riesling Kabinett vil alle uden tvivl vælge begge. Men er den ene marginalt bedre end den anden?

Marken Graacher Himmelreich ligger op til Domprobst og den optimale placering berettiger vel til navnet Himmelreich … himmelriget. Marken har en høj andel af ler, hvilket giver vinene en kraftfuld og særpræget karakter. Giver du vinene godt med tid bliver du endvidere belønnet med elegance og mineralsk finesse.

Himmelreich marken ligger godt beskyttet for vind og frost, hvorved opvarmningen af jorden giver druerne en ensartet og fuld modenhed. Marken er beriget med mange grundvandsmagasiner, som giver optimal næring til vinstokkenes dybe rødder.

I næsen er Graacher Himmelreich virkelig feminin og sart. I starten virkede den måske en anelse neutral, men med lidt luft i glasset kommer aromaerne mere frem med gule æbler, fersken, blomster, svag fennikel, svage urter, flint, sten og samtidig fornemmes der fin sødme.

Smagsmæssigt lækker lethed … et fint mix af intensitet og lethed, cremet, mineralsk med citroner, fersken, ganske frugtrig, men først og fremmest en utrolig lethed over vinen. Jeg giver dog første runde til Domprobst.

Forhandles af Vinova, hvor prisen er 175 kr.

Rating 5/7