2013 Weingut Oliver Zeter, Spätburgunder, Pfalz, Tyskland

Weingut Oliver Zeter, Spätburgunder, Pfalz, Tyskland Selvfølgelig skulle Houlberg a.k.a. Danmarks flittigste vinblogger besøge en vinbar, når han nu engang var kommet til København. Efter koncerten med Girls In Airports, så besøgte jeg derfor Falernum, hvor jeg – naturligvis – startede ud med lidt Spätburgunder, her fra Weingut Oliver Zeter fra Pfalz.

Oliver Zeter er vi tidligere stødt på her på bloggen, nemlig da jeg drak en Cuvée S fra et lille joint venture projekt mellem netop Oliver Zeter, lillebroderen Christian Zeter og Andreas Schäffer, hvor de opkøber overskydende druer fra nogle af de bedste marker i Pfalz og laver nye, innovative vine

Oliver Zeter driver selv sin vingård i Neustadt-Diedesfeld i Pfalz sammen med hans lillebror Christian og deres far Lutz Zeter. Olivers forældre var imidlertid ikke vinproducenter, så Oliver startede sammen med broderen og faderen som vinhandlere og vinimportørere via deres vinagentur; Zeter – Die Weinagentur.

Oliver selv er uddannet ønolog i Maikammer og Deidesheim og har arbejdet på vinhuse i både Italien og Sydafrika, så drømmen om at producere egne vine har altid eksisteret.

I 2003 begyndte trekløveret derfor at købe lidt vinmarker for at producere deres egne vine, og fik lov til at vinificere vinene hos en anden gren af familien, nemlig hos Weingut Leonhard Zeter, et 150 år gammelt foretagende, drevet af Hans, Gertrud og Thomas Zeter og ligeledes beliggende i Neustadt-Diedesfeld.

Og i 2007 kunne de sende deres første vine på markedet … med en bjørn på etiketten. Og den vindrikkende bjørn går igen på alle etiketterne. Motivet med den næsten menneskelige bjørn er oprindelig malet af en kendt maler fra Pfalz, som var venner med Olivers tipoldefar, som hed Walter Baer. Han modtog i 1933 et postkort med motivet fra sin malerven.

I dag har Weingut Oliver Zeter samlet 6 hektar vinmarker, men køber også fortsat druer fra andre vinavlere.

Denne 2013 Spätburgunder Trocken er lavet med druer fra marken Nussdorfer Bischofskreuz, hvor vinstokkene er omkring 15 år gamle og jorden meget sandet og lerholdig. Vinen er lavet med maceration på omkring 2 uger og er derefter lagret 10 måneder på brugte barriques.

Duftmæssigt er der en smule animalsk stald, men det er meget svagt. Til gengæld er fornemmes der sødme sammen med lyse bær, jordbær, hindbær,  svag eg og vinen er egentlig meget fin, blid og feminin i udtrykket.

I munden er der straks en blid, grøn note sammen med jordbær, hindbær, blid peber og blide tanniner. Der er bestemt en syre, men den er også ganske blød og lidt tør i det. Det fungerer sgu meget godt. Far elsker sgu Spätburgunder.

Købt by-the-glas på Falernum, så Husted Vin er dansk forhandler, men jeg har ikke fundet vinen på hjemmesiden, så jeg har pt. ikke en pris på en flaske.

Rating 4,5/7  thumbthumbthumbthumbhalf_thumb