2022 Aux Mages, Diaspora, Californien, USA

2022 Aux Mages, Diaspora, Californien, USAEmil Skytte Pedersen og hans Aux Mages projekt behøver nok ikke den store præsentation her på Houlbergs Vinblog. Nu har jeg fået et glas af hans nye Pinot Noir baserede vin Diaspora i en årgang 2022

Druerne til vinen kommer fra en ganske kølig og utrolig vinblæst mark i San Marie Valley i Santa Barbera County. Det er en mark. som Emil og hans venner fandt og alle synes kunne være meget   spændende at lave vin fra. De har jo ikke vildt mange penge, så de kan kun købe en beskeden mængde druer.

På marken er der gamle Pinot Noir bourgognekloner og vinen er lavet delvist på hele klaser og håndafstilkede druer med fodtrampning over 10 dage. Den er selvfølgelig også efter endt fermentering lagret på egefade … men jeg kan ikke se noget om periode eller fadene. Fuck det … vi springer til mine noter.

Duftmæssigt er det rysteribs, rabarber, immerbær aka skovjordbær og granatæbler kommet i en malerspand med en rest maling. Der er landlige og gærede noter, lidt lejrbål og aske fra bålet dagen efter og sodede bjælker fra en brændt bygning.

Man mærker en vildskab som hos  en flowerpowerpige, der lige har opdaget glæden ved sex og nu bare trænger til afslapning ovenpå en hård nat. Der kommer nogle grønne urter, tørret appelsinskal samt et bæger Dr. Nielsen dansk bittersnaps med noget stjerneanis og bitter pomerans.

Smagen er anderledes end de Pinot Noir vine, som Skytte tidligere har lavet, for her er det virkelig nærmest tranebærjuice … måske lige med lidt æblejuice tilsat suppleret med frosne jordbær i bowlen med noget citron. Der er så meget tranebær i smagen, at man får lyst til at skråle med på The Cranberries sang Dreams.

Det er frugtintensitet i 7. potens, har også i smagen en fandenivoldsk vildskab, sødbitre og mørke noter. Det er ikke så lyst og svævende som tidligere hos Skytte, men sitrer med en læskende mørk og mineralsk energi og Dreams linger stadig. 97 point.

Købt hos Bichel Vine, hvor en flaske koster 525 kr.

Vinanmeldelse 6,5/7