2017 West Cape Howe Wines, King Billy Shiraz, Western Australia, Australien

2017 West Cape Howe Wines, King Billy Shiraz, Western Australia, AustralienVi skulle derefter smage den tredje vin fra vinhuset West Cape Howe Wines og det blev endda med lidt alder, for det var deres 2017 King Billy Shiraz.

Vinen er lavet 4 gange før, så den årgang 2017 er blot femte udgave og lavet med Shiraz fra marken Langton Vineyard.

Man har kun valgt de 6 bedste fade til denne King Billy Shiraz 2017. Vinen har gæret på åbne egekar og er efter endt fermentering lagret 22 måneder på franske barriques, hvoraf 5 er helt nye og et brugt én gang tidligere. Efter aftapning på flaske er vinen lagret yderligere 3 år.

Lagringen på de nye barriques kan duftes … der er masser af fadnoter med sødbrændte fade, chokolade, lakridskonfekt, vanilje, sød lakrids og samtidig mærker man modenheden i frugten, som er søde, bagte blommer og sorte kirsebær, masser af dybde og da også noget elegance. Man kan godt fornemme, at det er en vin, der har fået godt med TLC.

I munden er det også blødt og frugtrigt … kirsebær og blommer, der fylder godt i munden … en tyk og fed frugt, i det hele taget pænt tung og fed suppleret med lakridsale elementer og noget syre. Under det fede er der alligevel en vis friskhed i frugten, mens tanninerne virker bløde og slebet runde, så ingen kommer til skade. 93 point.

Forhandles af Westerstrøm Vine, hvor en flaske koster 325 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7