2015 Sergio Arcuri, Più Vite Riserva, Calabrien, Italien

2015 Sergio Arcuri, Più Vite Riserva, Calabrien, ItalienSergio Arcuri leverede både aftenens ringeste og bedste vin … og i første kategori var det rosévinen Il Marinetto Rosato Calabria, men her en ganske fortryllende 2015 Più Vite Riserva.

Men fælles for de to vine er faktisk, at begge er lavet på Gaglioppo druen, som til denne Più Vite Riserva kommer fra nogle af familiens allerældste krogede, gamle, buskformede vinstokke, som blev plantet på vinmarken Piciara i 1948.

De gamle vinstokke giver meget små mængder af fremragende druer, som i høj grad har været den primære årsag til Sergios ry som en fremragende kultproducent.

Druerne forvandler Sergio  nænsomt til decideret stor vin, ganske simpelt ved at gære og lagre vinen i 6 år på betontanke og derefter et år på flaske.

Det dufter ret fremragende … god kompleksitet med læderbælter, frisk mødding, rå-lakrids og lyse, lette og fine frugter, lyse blommer, jordbær, blomster  … utrolig luftig, æterisk, aromatisk og sikke fin, sart og feminint udtryk.

Uha hvor det smager godt, lys, let og spændstig med en vild, klar samt vibrerende og syrlig nerve. Alderen trykker på ingen måde, for det er nærværende og tanniner både tørre, lyse og skarpe tanniner, meget elegant med en lys og lemonagtig syre, som medvirker til at skabe en frisk, syrlig, blød og smuk vin.  95 point.

Forhandles af Estrup & Udsen, hvor en flaske koster 275 kr.

Vinanmeldelse 6/7