2018 La Spinetta, Barolo Garretti, Piemonte, Italien

2018 La Spinetta, Barolo Garretti, Piemonte, ItalienMed næste La Spinetta vin blev det sgu både mere alvorligt, ret meget bedre og endda ganske imponerende, for det var deres 2018 Barolo Garretti.

Til denne vin kommer alle Nebbiolo druerne fra den ret solbeskinnede vinmark Garretti i Grinzane Cavour med 70 år gamle vinstokke. Høsten sker manuelt med første sortering i vinmarken og derefter hjemme i kælderen.

Alle druerne blev så afstilkede, inden de så blev knust. Gæring og maceration er så sket i rotor-fermentorer, der sørger for, at der hele tiden er bevægelse i den gærende most. Gæringen tager omkring 14-15 dage inden malolaktisk gæring i brugte franske egefade.

Derefter er vinen lagret 24 måneder på 50% nye og 50% et år gamle franske 600-liters fade hvorefter den endelige vin sammenstikkes i rustfrie ståltanke og derefter flaskes og lagrer yderligere 12 måneder på flaske.

WAUW for satan … sikke en urkraft, virkelig dyb, virker moden i udtrykket, moden parfumeret, fadpræget mærkes også fra start og gør vinen meget approachable, indsmigrende og total Bella Donna med lidt nødder, skovbund, vanilje, lakridskonfekt, gammel læder, tørrede blomster, modne kirsebær og hindbær. Der kommer lidt trøffel og østershatte, tropisk træ, mahogni og teaktræ … virkelig smuk aromatisk og Nebbiolo parfumeret duft.

I munden er det samme historie … spændstig og cremet på én gang, bitter og rund, tør og blød, svævende og jordnær, stram og venlig, mens de knastørre tanniner er på Formel 1 niveau og fremme i bussen, så din mund bliver lammet på den bedste måde.

Der er modne kirsebær, ribs og kandiseret granatæbler, hvis det findes … men I ved sikkert, hvad jeg mener. Der er en god syre, som har masser af både lemon og sort-te bitterhed … udtørrende og smertelig lækker. 97 point.

Forhandles bl.a. af Løgismose, hvor en flaske koster 650 kr.

Vinanmeldelse 6,5/7