2020 Domaine Font du Vent, Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition, Rhône, Frankrig

2020 Domaine Font du Vent, Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition, Rhône, FrankrigSmagningen fra Sigurd Müller Vinhandel sluttede også i Rhône, nemlig med denne Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition fra vinhuset Domaine Font du Vent.

Familien Gonnet har været vinbønder i Bedarrides i omkring 400 år, men i 1880 slog Jean Etienne Gonnet sig ned på det sted, hvor huset ligger i dag. Men det var først i 1950 , at det egentlig blev et vinhus, som Etienne Gonnet – der samme år havde overtaget bygningen – kaldte Domaine Font de Michelle efter en af markerne.

Han plantede de første vinmarker og solgt sin vin til negocianter med et håb om, at han en dag kunne aftappe sine egne vine. Men det nåede han desværre ikke inden sin død i 1975.

Men det gjorde hans to sønner Jean og Michel  Gonnet … og de fuldførte således faderens vision og skabte de næste 30 år et vinhus med fokus på gode vine. Men i 2006 blev stafetten giver videre til deres egne sønner … Bertrand og Guillaume Gonnet. De har dog fortsat deres fædre med i baggrunden og med på råd.

De er begge uddannet indenfor ønologi og har løbende udvidet med køb af flere vinmarker … senest i 2018, hvilket ledte til beslutningen om at omdøbe Domaine Font de Michelle til Domaine Font du Vent.

Fætrene har samlet omkring 50 hektar vinmarker, hvoraf de 30 hektar er beliggende i Châteauneuf-du-Pape, mens de sidste hektar er opkøbt i 2002 og ligger i Gard indenfor Côtes du Rhône Villages appellationen.

I Châteauneuf-du-Pape er markerne i dag opdelt i de små lieux-dits Font de Michelle, La Crau, La Pierre Plantée, Chartreuse og Croix de Bois. Markerne har siden 2013 været certificeret økologisk.

Denne 2020 Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition er lavet på et blend af 70% Grenache, 10% Syrah, 10% Mourvèdre, mens de sidste 10% er et mix af Counoise, Cinsault, Terret Noir, Vaccarèse, Clairette og Bourboulenc fra 50-90 år gamle vinstokke.

Efter høst er druerne delvis afstilket … huset siger selv 60-100& afstilket, hvorefter gæring er sket i en kombination af både trækar, betonkar og rustfrie ståltanke over 20-30 dage. Efter endt gæring er vinen så lagret på et mix af 30 % pyramideformede betonkar, 30 % trækar, 30 % rustfrie ståltanke og 10 % demi muids aka 600 liter egefade.

Næsen er våd, mørk og lakridset … mest sød finsk lakrids, men frugten er brombær, knuste kirsebær samt hindbær, endda lidt citronsyre, meget rank og frisk i aromaerne. Der er peber, fad, cedertræ samt vanilje.

Smagen er også rund, blød med blæk, brombær, kirsebær og virker meget saftig. Tanninerne er glatte og bløde, det er cremet med lidt sten, skovbund, urter samt vanilje . 92 point.

Forhandles af Sigurd Müller Vinhandel, hvor en flaske koster 298 kr.

Vinanmeldelse 5/7