2015 Weingut Adams, Kaliber 48 Spätburgunder, Rheinhessen, Tyskland

2015 Weingut Adams, Kaliber 48 Spätburgunder, Rheinhessen, TysklandDer findes flere Weingut Adams i Tyskland, så det er måske oss’ derfor, at den unge winzerin Simone Adams også kalder sit lille vinhus for AdamsWein. Vi smager her hendes Kaliber 48 Spätburgunder og ser om, hun også rammer plet.

Simone Adams voksede op i familiens vingård i Ingelheim i Rheinhessen, hvor hendes far drev en lille vingård. Simone var ikke selv synderlig interesseret i at blive vinbonde, men mere den tekniske og videnskabelige del af vin og vinproduktion, hvorfor hun tog sin uddannelse til ønolog på Geisemheim og skrev doktorafhandling om ældning af hvidvin.

Imidlertid døde Simones far pludselig i 2010 og da familien ikke vidste, hvad de skulle stille op, så overtog Simone driften og opgav sine studier. Siden 2010 har hun således drevet familiens vingård, men fik dog også skrevet sin doktorafhandling færdig i 2012.

Siden overtagelsen af familiens vingård er hun gået sine helt egne veje, bl.a. med en ny serie af vine, der er opkaldt efter én af familiens andre store interesser; jagt. Simone har over 20 års erfaring med jagt, så hendes vine er opdelt efter kaliber, altså en reference til størrelsen på løbet i et skydevåben,

Hun laver således vinene i 3 udgaver aka kvalitetsniveauer, altså Kaliber 12, Kaliber 28 samt Kaliber 48. Vinene er lavet i en frisk og syrlig stil, hvor overmoden frugt er fjenden og hvor et køligt og nordligt udtryk er ledestjernen.

Simone Adams har en fuldstændig ulåst tilgang til sin produktion, hvor hun leger og prøver sig frem, hvor hun kan afprøve mange af de teknikker, som hun har læst og lært om.

Det betyder at hun ikke lader sig diktere af andre producenters holdning til arbejdet i marken eller produktionen og lagringen af vinene. Hun benytter i stedet de teknikker der giver hendes vine kvalitet, og forkaster dem, som hun finder overflødige eller forværrende.

Simone har samlet 10 hektar vinmarker, hvor hun dyrker både Chardonnay, Weißburgunder, Grauburgunder, Frühburgunder, St. Laurent og selvfølgelig Spätburgunder. Hun har bl.a. plantet en række Spätburgunder vinstokke på de køligste steder på hendes vinmarker for at sikre det køligste og reneste udtryk i vinene.

Det gode René Langdahl kaldte i øvrigt i 2019 AdamsWein for årets opdagelse og denne vin Kaliber 48 for årets Spätburgunder … og det lover jo ret godt. Kaliber 48 Spätburgunder er lavet med gæring på hele klaser og efter fermenteringen er vinen lagret 12 måneder i brugte egefade.

Duftmæssigt er det en vinøs lys sommerkjole med blomster, store prikker og et småpsykedelisk mønster. Hun er en smuk, lys, munter flowergirl med en blomsterkrans på det lyse hår og vildskab i blikket. Der er bio bio animalsk kant, lys landlig frugt, ribs, granatæbler, sure rabarber, stikkelsbær, citroner, syrlige lyserøde bolsjer, lys karamel, chokolade … fin syrlig nerve. Det dufter vildt godt.

Smagen er ligeledes lys, syrlig og saftig … måske endda med et lille beaujolaisagtig saftig og smårustik note. Frugten er hindbær, ribs og tranebær … fuldstændig lys og uimponeret. Den vilde flower-power-girl har slået sit lyse hår helt ud og alle omkring dåner og bliver forelskede.

Forhandles af Theis Vine, hvor en flaske i årgang 2017 koster 519,95 kr., mens prisen er 419,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 6,5/7