2011 False Bay Wines, Sauvignon Blanc, Stellenbosch, Sydafrika

2011 False Bay Wines, Sauvignon Blanc, Stellenbosch, SydafrikaFørste vin, som vi smagte på Malling & Schmidt var en fin lille hvidvin, nemlig denne Sauvignon Blanc fra vinhuset False Bay Wines. Vi er i Stellenbosch området i Sydafrika, eller helt præcis i ved byen Sommerset West, helt tæt på bugten False Bay.

Vinhuset er ejet af Paul Boutinot, der – som man måske kan fornemme af navnet – er af fransk afstamning. Hans far flygtede fra Frankrig under anden verdenskrig, og slog sig ned i Sydafrika, hvor han åbnede en restaurant efter krigen. Med Paul var nu ikke så vild med at skulle hjælpe faderen i restauranten med opvask og med at skrælle kartofler, så han kastede sig i stedet ud i et job som vinhandler.

I 1980 etablerede Paul Boutinot en vinimport forretning i Storbritannien, og det blev en blomstrende forretning. Og sidenhen har Paul investeret købt vingård i Sydafrika. Paul ejer nemlig Waterkloof Wines, som udover vine i eget navn også laver vinene som sælges under False Bay Wines.

False Bay er Paul Boutinot’s bud på easy-to-drink kvalitetsvine. Druerne til vinene kommer overvejende fra marker nær den kølige False Bay, der sikrer en langsom og sen modning af druerne. Fremstillingsfilosofien er den samme som på Waterkloof, nemlig den at den er naturen der skal skabe vinene, og ikke kældermesteren.

Duftmæssigt fint med hyldeblomst, citrus, ananas og lidt hø. Smagsmæssigt er vinen fin rund, blød og saftig, men fortsat med fin syre i eftersmagen. Måske en anelse vandet i udtrukket, men en fin lille vin.

Fås hos Theis Vine, hvor prisen er 84,95 kr.

Vinanmeldelse 3,5/7 

Skriv et svar