2016 Antonelli San Marco, Montefalco Grechetto, Umbrien, Italien

Og så er det netop Antonellis 2016 Grechetto under den nye appellation Montefalco Grechetto DOC … altså samme vin som før, blot et år yngre.

Faktisk er vinen så ny, at den fortsat står som en Grechetto dei Colli Martani på vinhusets hjemmeside, men vinen er jo selvfølgelig også lavet på helt samme måde.

Fortsat høstet med et udbytte på 60 hektoliter pr. hektar og lavet med blid presning, fermentering i rustfrie ståltanke ved 18 grader og lagrer i samme tanke i 3 måneder sur lie og lagrer derefter yderligere 3 måneder på flaske inden frigivelse.

Duftmæssigt lidt af samme noter som 2015’eren … igen fin friskhed, eksotiske frugter, fersken, friske æbler, citrus og godt med mineraler. I munden er der flere jernagtige noter og stadigvæk tonsvis af frisk og bitter grape samt virkelig stor tørhed.

Både Carlo Merolli og Pran Vinimport er importører, men denne Grechetto er ikke fundet nogle af stederne.

Rating 4/7