2014 Weingut Petershof – Karl-Peter Huff, Huxelrebe Beerenauslese, Rheinhessen, Tyskland

Vi kender primært Beerenauslese vine på Riesling … men her har vi en Beerenauslese på druen Huxelrebe og den kommer såmænd fra Karl-Peter Huff på Weingut Petershof i Schwabsburg.

Huxelrebe er en højtydende hvidvinsdrue, der primært findes i Tyskland, specielt i områderne Rheinhessen, Pfalz og Nahe. Druen modnes tidligt og hvis udbyttet kontrolleres, så kan den give vine af høj kvalitet, specielt aperitif- eller dessertvine. Den tidlige modning gør, at druen kan opnå Auslese modenhed selv i dårlige år.

Huxelrebe er fremavlet af den tyske Dr. Georg Scheu, da han arbejdede som direktør for en drueavls-instituttet i Alzey, Rheinhessen. Han krydserede Gutedel med Courtiller Musqué, men først senere blev druen officiel og opkaldt efter Fritz Huxel, som var en af de første til at dyrke sorten. Huxel vandt mange priser for hans Huxelrebe vine.

Her har vi altså en Huxelrebe Beerenauslese … en af Weingut Petershof – Karl-Peter Huffs Edelsüsse Spezialitäten, dvs. en sødere vin med en Oeschle grad på minimum 125. Druerne er høstet med håndkraft og kun de bedste er brugt til vinen. Men derudover har jeg ikke flere oplysninger om vinen.

Duften er fersken samt andre tropiske frugter, honning, æblemos … virker næsten let perlende i næsen, lettere intenst og med en vis mineralsk nerve. Smagsmæssigt virker vinen dog knap så intens som forventet, men har godt med æbler og godt med syre. Den mangler dog dybde og intensitet … specielt sammenlignet med de mange Auslese vine, som jeg netop forinden havde smagt fra Willi Schaefer.

Købt på vingården, men prisen kender jeg ikke.

Rating 4/7