2015 Weingut Bercher, Cuveé Franz Michael Trocken, Baden, Tyskland

2015 Weingut Bercher, Cuveé Franz Michael Trocken, Baden, TysklandWeingut Berchers hvidvinscuveé med navnet Franz Michael er oprindelig lavet for at fejre 250-års jubilæet for Franz-Michael Berchers grundlæggelse af vinhuset og opførelsen af den historiske ejendom i Burkheim.

Vinen fik vi gratis med, da vi besøgte vinhuset i sensommeren med ordre om at drikke den om aftenen. Det fik vi imidlertid ikke gjort, men det har jeres flittige vinblogger nu rådet bod på, selvfølgelig som vanligt godt hjulpet af min dejlige viv, som elsker hvidvin.

Jeg har tidligere skrevet om det fantastiske vinhus, bl.a. det længere blogindlæg Besøg hos Weingut Bercher i Burkheim … et i øvrigt helt fantastisk besøg.

Og efter et nærmest obligatorisk køb af lidt Spätburgunder, så fik vi denne  Cuveé Franz Michael Trocken med … måske grundet vores store interesse for stedet. Generelt blev vinbønderne jo lidt stolte over, at vi alene var kørt til Kaiserstuhl for at smage deres vine … det tager sgu kegler.

Denne Cuveé Franz Michael Trocken er – såfremt historien med 250-års jubilæet er sandt – første gang være lavet i en årgang 2006, men kan ikke finde ret mange oplysninger om vinen … i det hele taget. Kan dog se, at den i hvert fald er lavet de seneste 3 år, altså 2013, 2014 og 2015.

Bercher skriver ikke selv, hvilke druer denne cuveé er lavet på, men hoveddruen skulle efter sigende være Silvaner suppleret med lidt Chardonnay og enten Muskateller eller Riesling … afhængig af årgangen. Flere sammenligner vinen med Dr. Hegers Cuvée Fidelius, som består af Weissburgunder, Silvaner, Sauvignon Blanc og Muskateller.

Og det er måske virkelig mest af alt en rigtig sommervin med en næse, som består af blomster, syrlige æbler, meget tør, krydderier … timian og måske endda lidt oregano, en smule lakridskonfekt samt et snert af en grapefrugt. Der er egentlig en fin balance mellem syre og sødme i smagen … måske ikke den vilde dybde. Der er pærer, syre, citron og vinen virker tør og tæt.

Prisen på vingården er 7,00€ … eller omkring 52 kr.

Rating 4/7