2015 Mathilde & Stephen Durieu, Beaujolais-Villages Lou. Y es-tu?, Bourgogne, Frankrig

2015 Mathilde & Stephen Durieu, Beaujolais-Villages Lou. Y es-tu?, Bourgogne, FrankrigNæste ret på & var lidt inderlår af dansk okse med fennikel, grillet hjertesalat, pastis og purløg. Den blev fulgt til dørs af 2 vine, denne herlige Beaujolais-Villages Lou. Y es-tu? fra Mathilde & Stephen Durieu samt en økologisk Rhône.

Stephen Durieu er med i den nye bølge af innovative vinmagere, som virkelig er begyndt at spire frem i Frankrig. Han grundlagde sit vinhus ved byen Saint-Etienne Des Oullières i Beaujolais appellationen omkring 25-30 kilometer syd for Mâcon. Han har sammen med hustruen Mathilde 7 hektar vinmarker, som siden 2007 er dyrket økologisk og siden 2009 efter principperne om naturvin.

Markerne består af gamle vinstokke, som ligger med en eksponering syd og sydøst. Jorden er præget af godt med granit, som giver både stringente, friske og blomstrede vine. Stephen laver alle vinene uden nogen former for chaptalisering og tilsætning af gær, svovl eller andre unaturlige tilsætninger, således vinene bevarer så mange af druernes kendetegn som muligt. Arghhh, et spids svovl tilsættes, hvor det er nødvendigt.

Mathilde & Stephen Durieu laver 4 forskellige vine … en årlig produktion på 2.000-2.500 flasker af vinen Les Primeurs, 1.500 flasker Printemps, 1.500 flasker Cuvée Vieilles Vignes fra 90 år gamle vinstokke og så et sted mellem 4.000-5.000 flasker af denne Beaujolais-Villages Lou. Y es-tu?

Denne Beaujolais-Villages Lou. Y es-tu? er selvføgelig 100% Gamay og lavet på macération carbonique metoden, som jo er en proces, hvor man udbløder, macérerer og presser druerne let uden at punktere dem og uden at tilsætte gær.

Efter denne udblødning i flere dage, så presses saften og resultatet er lette, lyse vine med frisk frugt, vine som skal drikkes unge. Det er en metode, som er meget anvendt i Beaujolais, men her på bloggen er vi også stødt på metoden ved vine fra Loire.

Dejlig lys og transparent i glasset. Og hvilken herlig næse … et lidt skævt snudeskaft, som en animalsk naturvin skal have. Det er lyse kirsebær, måske endda lidt jordbær eller andre lyse bær, let mødding, krudt og lidt anis.

I munden er det virkelig kirsebær, kirsebær og kirsebær … lidt hindbær, fjerlet, blidt, meget frugtren smag og virkelig god spændstighed, lyserøde bolsjer, lakrids og fennikel … virker fyldigere i smagen end mange andre Beaujolais’er og har klart fået noget fad, som dog er fabelagtig integreret i vinen. Smuk og lækker vin.

Forhandles af Klubvin.dk, hvor prisen er 150 kr.

Rating 5,5/7