2014 Weingut Römerstein Ernst Waltschek, Welschriesling, Burgenland, Østrig

2014 Weingut Römerstein Ernst Waltschek, Welschriesling, Burgenland, ØstrigVi er skam ikke helt færdige med den gode Ernst Waltschek fra Gut Römerstein i Burgenland og Tyrol, idet vi jo mangler at smage en vin på hans vigtigste drue … hans favoritdrue Welschriesling.

Welschriesling har intet med den kendte Riesling drue at gøre, og welsch kan da også oversættes som fremmed, altså en fremmed drue. De kloge mener, at druen kommer fra Østeuropa, formentlig Valakiet i Rumænien.

I dag findes druen flere steder, mest udbredt i Italien, hvor den kendes som Riesling Italico samt i Slovenien og Ungarn, hvor den hedder Laski eller Olasz Rizling. I Tjekkiet er den kendt som Rizling Vlassy

I Østrig findes den i flere vinområder og er altså der kendt som Welschriesling. Druen trives på flad sandet jord, som netop ved Neusiedler See, hvor Weingut Römerstein Ernst Waltschek jo også har sine marker.

De fleste steder hvor Welschriesling dyrkes, laves der tynd vin, da udbyttet sjældent holdes nede. I Østrig kan der findes vine, hvor udbyttet er holdt nede og det resulterer i mere fyldige vine, men uden megen syre.

Som med de øvrige vine fra Weingut Römerstein har jeg ikke de store oplysninger om produktionen … udover at druerne kommer fra marken Remanenz. Formentlig lavet på ståltanke og uden lagring af nogen slags.

Næsen er i starten lidt kantet, men åbner langsomt op og afslører aromaer af fersken, lidt tropiske frugter samt grape. Er meget tør og ganske parfumeret. I munden er der okay syre og ganske omgængelig. Frugten er mere fyldig og der er mere smag i denne Welschriesling end Ernst Waltscheks Grüner Veltliner.

Købt på vingården, prisen kendes ikke.

Rating 3,5/7