2011 Viñedos Emiliana, Signos de Origen Carmenere, Colchagua, Chile

2011 Viñedos Emiliana, Signos de Origen Carmenere, Colchagua, ChileNæste vin var en Carmenere fra samme vinhus Viñedos Emiliana, som netop er blevet kåret til Winery of the Year 2015 af organisationen Wines of Chile. Organisationens præsident Mario Pablo Silva sagde endda, at Viñedos Emiliana havde været pionere indenfor økologisk vinbrug i Chile.

Wines of Chile er en organisation, som består af mere end 90 medlemmer, alle vingårde med betydende indflydelse i landet, så de kigger selvfølgelig meget på, hvor meget der eksporteres, internationale priser og meget andet. Og da Viñedos Emiliana i øjeblikket er største økologiske vingård, så skiller den sig selvfølgelig ud.

Ud af Viñedos Emiliana i alt 1.550 hektar vinmarker, så er lidt over 800 hektar certificeret økologisk, og alene produktionen af de økologiske vine udgør mere end 580.000 kasser årligt. Og de økologiske vine eksporteres til hele verdenen, samlet over 60 forskellige lande.

Denne Signos de Origen Carmenere er således én af disse vine, lavet med druer fra Colchagua Valley, hvor vinstokkene er plantet i 1992 og leverer et udbytte på 39 hektoliter pr. hektar. Vinen er lavet af vinmageren Alvaro Espinoza og er lagret 13 måneder på 80% franske barriques og de resterende 20% i store æggeformede betontanke. Der er lavet 1.050 kasser af vinen, hvilket svarer til 12.600 flasker. Egentlig en lille produktion for en så stor producent.

Næsen byder på lidt blæk, blyanter, mørke bær, lakrids … men alkoholen, som ligger på 14% – træder noget frem sammen med en lidt grøn note, som jeg ikke er helt vild med, nærmest sådan lidt dild eller noget derovre af. I munden god tørhed, tydelige tanniner, men ellers meget easygoing med blødhed og godt med frugt. Okay vin, men bestemt ganske oversøisk i udtrykket, selvom marmeladevin heller ikke passer i betegnelse,

Forhandles i SuperBrugsen til 129 kr., men denne aften kunne den købes på bud til 89 kr.

Rating 3/7  thumbthumb

Skriv et svar