2012 Josten & Klein, Riesling, Mittelrhein, Tyskland

Da jeg smagte en Spätburgunder fra de to unge fyre Marc Josten og Torsten Klein og deres forholdsvis nye vinhus var jeg oppe at ringe. Kaldte det spitzenklasse. Og – mine damer og herrer – de to unge knægte kan sgu også lave Riesling, så fuglene synger.

Vinhuset Josten & Klein er grundlagt i 2011 og ligger i byen Remagen-Kripp i Rheinland-Pfalz, og huset har deres vinmarker i både Ahr og Mittelrhein. Den tidligere smagte Spätburgunder kom fra markerne i Ahr, mens denne Riesling er fra markerne i Mittelrhein.

Marc Josten er uddannet vinavlstekniker, mens Torsten Klein er ønolog. Sammenlagt har de over 25 års erfaring indenfor vinbranchen og er derudover kammerater fra barndommen.

De laver rødvine på Spätburgunder og Fruhburgunder fra deres vinmarker i Ahr samt hvidvine på Riesling, Sauvignon Blanc samt Grauburgunder fra vinmarkerne i Mittelrhein.

De har i alt små 6,3 hektar, hvoraf de 4,8 hektar ligger i Mittelrhein og resten i Ahr, hvor specielt marken Mayschosser Mönchberg er husets perle. Den er også VDP klassificeret som en Grosses Gewächs Lage.

Der laves i alt 12 vine fordelt i tre niveauer; Gutswein, Ortswein og Lagenwein.

De første vine blev frigivet i 2011 og har fra først smagning høstet store roser og fin anerkendelse. I 2014 er Josten & Klein valgt som Newcomer of the Year af det anerkendte tyske vin- og gourment magasin Falstaff.

Denne Riesling er en drengenes Gutswein … altså husets basisvin, men sikke et niveau for en basisvin. I næsen klassisk petroleum sammen med mineralitet og noget fugtigt. Der er let citrus, æbler og honningmelon. Sikke en skøn duft … perfekt. Smagen har god intensitet med lidt hyld, lidt sødme og blød syre … rund og syrlig … en flot, flot Riesling. Respekt.

Forhandles af WineFLY, hvor prisen er 100 kr.

Rating 5/7 

Skriv et svar