2014 Domaine de la Motte, Coteaux du Layon Rochefort, Loire Frankrig

2014 Domaine de la Motte, Coteaux du Layon Rochefort, Loire FrankrigDessertvinen til en omgang syltede ferskner med hindbær sorbet, hvid chokolade, marengs og karamel blev Loires svar på Sauternes … en Coteaux du Layon Rochefort, her fra en lille producent Domaine de la Motte, som ligger ved den lille by Rochefort-sur-Loire.

Domaine de la Motte drives af Gilles Sorin, dog fortsat med hjælp fra faderen André Sorin … der trods sin høje alder fortsat er aktiv i husets 18 hektar vinmarker i appellationen AOC Coteaux du Layon Rochefort … en appellation for søde vine i Anjou området i Loire.

Domaine de la Mottes vinmarker ligger på de bløde skråninger på sydsiden af Loire floden, og det er her, at efterårstågerne ruller op fra floden og dermed giver druerne mulighed for at udvikle botrytis, den ædle råd. De fuldmodne og kraftigt indtørrede druer plukkes manuelt ad flere omgange, de såkaldte tris, normalt i alt 4 gange.

Syltede ferskner med hindbær sorbetSyltede ferskner med hindbær sorbet, hvid chokolade, marengs og karamel

Denne Coteaux du Layon Rochefort er lavet på 100% Chenin Blanc, men ellers har jeg ikke de store oplysninger om produktionen, så vi springer bare ud i mine smagsnoter.

Næsen er herlig tropisk med ananas, hyld, kvæde, grapefrugt og er derudover lidt nøddet med sødme og honning. Smagen er fed, cremet med sødme, modne pærer og nødder. Dejlig dessertvin … uden at vælte dig omkuld.

Forhandles af Jysk Vin, hvor prisen er 125 kr.

Rating 4/7