2013 Weingut Altenkirch, Lorcher Schlossberg Riesling Trocken, Rheingau, Tyskland

2013 Weingut Altenkirch, Lorcher Schlossberg Riesling Trocken, Rheingau, TysklandWeekenden bød også på lidt vin … en enkelt flaske Lorcher Schlossberg Riesling Trocken fra Weingut Altenkirch, som ligger lige ved breden af Rhinen i den lille by Lorch i Rheingau.

Vinhuset er grundlagt tilbage i 1826 af  Friedrich Altenkirch for at sikre forsyning af vine til det prestigefyldte Hotel Zum Schwan. Og da den tyske kejser under et ophold i Rheingau boede på hotel og roste vinene fra Freidrich Altenkirch fik vingården sit gennembrud. Den blev udråbt som officiel leverandør til kejseren.

I 1935 blev vinhuset imidlertid solgt til advokat Dr. Franz Breuer, som efterfølgende har koncentreret sig om at lave Riesling og har udvidet markerne yderligere. Det er i dag Franz’ datter Franziska Breuer-Hadwiger, som driver vinhuset, mens vinproduktionen er lagt i hænderne på den ansatte vinmager Jasper Bruysten.

Huset ligger ved et af de smalleste steder af Rhinen, hvor markerne er ekstremt stejle med 60% stigning. Huset har samlet 15 hektar stejle skråninger, hvor Riesling fylder omkring 80% og resten er Spätburgunder, Weißburgunder, Sauvignon Blanc og Gewürztraminer. Jorden er præget af mineralsk skifer og kvartsit  … helt perfekt for Riesling.

Vinene fremstilles i 3 gamle, historiske og hvælvede vinkældre, som hugget hundrede meter dybt i klippen. Vinhuset har dog moderne udstyr til vinfikationen, således de kan sikre bedst muligt aftryk af områdets specielle terrior. 

Denne  Lorcher Schlossberg Riesling Trocken er selvfølgelig – som navnet fortæller (på den måde er tyskerne meget fornuftige) – lavet på druer fra marken Schlossberg ved Lorch. Lavet på rustfrie ståltanke og uden lagring af nogen slags.

Duften er meget ren æbler … masser af æbler, en smule modne pærer giver lidt sødme sammen med græs, citrus og måske også en smule kalk, Smagen er også tons af grønne æbler .. vi snakker nærmest Rynkeby Æblejuice på syretrip. Virkelig syrlig æblejuice … men så egentlig heller ikke så meget mere.

Købt i Tyskland til 15,50€ … eller omkring 115 kr.

Rating 4/7