2013 Weingut Auf Den Fünfzehn Morgen, Riesling Spätlese Trocken, Rheinhessen, Tyskland

Efter boblerne fortsatte vi med de almindelige hvide vine … og den første i rækken blev denne Riesling Spätlese Trocken, og igen fra Weingut Auf Den Fünfzehn Morgen, dvs. ægteparret Frank og Petra Fuchs-Binzel fra Selzen i Rheinhessen.

En lækker lille sag til fornuftige penge  … og en spätlese, dvs. fra senere høstede druer, hvilket giver en mere moden vin, selvom det fortsat er en tør vin. Som jeg lige husker det, så kan man kun bruge betegnelsen Spätlese, hvis druerne er høstet mindst syv dage efter sædvanlig høst.

Og fin etikette på vinen … nærmest helt som genbrugspapir. Men både Frank og Petra går op i det med både miljø og kultur. Petra Fuchs-Binzel er uddannet naturpædagog/naturvejleder, og arbejder således både med børn og med naturen.

Og Frank har siden 2010 været kultur- og vinambassadør via foreningen Kultur- und Weinbotschafter Rheinhessen, hvor man bl.a. arrangerer lange guidede gåture for at studere den lokale natur og fauna. Måske har fruen haft lidt påvirkning på Frank?

Frank har således stået for Selztal Wein-Walk i 2010, 2011 og 2012, hvor man har vandret i Binzels vinmarker … og formenligt også nydt lidt vin … måske endda en vin som denne Riesling Spätlese Trocken.

Og jeg er sgu meget begejstret, for duftmæssigt er her allerede lidt petroleum – flot for sådan en vin – god fylde fornemmes sammen med lidt sødkrydrede noter og let duft af papkasser. I munden er der også godt med smag, men også en fin syre, som bærer vinen flot igennem. God balance og faktisk er rigtig dejlig vin. Thumbs Up.

Forhandles af WineFLY, pris 70 kr.

Rating 5/7  

Skriv et svar