2012 Weingut Ecker-Eckhof, Riesling, Wagram, Østrig

Efter 2 x Mosel, så var næste 2 x Riesling fra Østrig, og den første var denne Riesling fra det familieejede vinhus Ecker-Eckhof, som ligger i den idylliske landsby Mitterstockstall i vinområdet Wagram.

Vinhuset har sit navn efter Ecker familien, som driver gården, mens “Eckhof” kommer fra gårdens placering på et hjørne eller en korsvej … Ecker-Eckhof.

Familien har da også arbejdet med vindyrkningen i området i over 400 år, men det er nu først omkring 1950, at gården i Mitterstockstall bliver købt af Johann Ecker.

I dag er det 3. generation i form af  Bernhard Ecker, som driver gården med lidt hjælp fra hustruen Elisabeth og sine forældre John og Marianne. Bernard overtog allerede tilbage i 1988 ansvaret for vinproduktionen, og i 2005 overtog han hele ejendommen og igangsatte samtidig en større modernisering af vinkælderen.

Siden 2004 har Bernhard været formand for Wagramer Selection, den næstældste vinorganisation i Østrig.

Weingut Ecker-Eckhof har i alt 18 hektar vinmarker fordelt på markerne Schlossberg, Steinberg, Mordthal, Im Wasn, Hundsberg, Halterberg, Mitterberg og Berg-Wagram. Her dyrker man de hvide sorter Gruner Veltliner, Pinot blanc (Weißburgunder), Riesling, Gelber Muskateller, Roter Veltliner, Frühroter Veltliner samt de røde Blauer Zweigelt og St. Laurent.

Ecker er i dag godt repræsenteret i såvel Østrig som i udlandet med en lang række spændende vine lavet på områdets klassiske druer, herunder deres specialitet , hvidvinen, Roter Veltliner. Hos Ecker er naturen i centrum. Vinen laves med mindst mulig intervention for at opnå autencitet, nerve og ikke mindst terroirpræg … salt sammen med respekt for traditionerne.

At vingården lægger stor vægt på traditioner afspejles også i vinhuset logo … Ecker-logoet. Det er inspireret af Bernhards bedstefar Johann Ecker, som var én af de sidste vogtere fra Stockstall. I det østlige Østrig kaldte man vogtere af vinmarkerne for “Hiata” og deres job var at bevogte druerne. Deres kendetegn var ledestjernen … og det er denne stjerne, som er illustreret på alle etiketterne på vinene fra Weingut Ecker-Eckhof.

Nå, men her har vi huset Riesling, lavet med druerne fra markerne Im Wasn og Steinberg, lavet på ren ståltank.

Duftmæssigt er frugten her meget mere direkte, der er svag petroleum, frugtsten, lidt mineralitet og blomster. Smagen er langt tungere end de to forrige fra Mosel, også mere skarp, grov og kantet. Der er god syre i vinen, svagt krydret i eftersmagen. Fin vin.

Købt hos Sigurd Müller Vinhandel, pris 105 kr.

Rating 4,5/7 

Skriv et svar