2015 Weingut zur Römerkelter, Spätburgunder, Mosel, Tyskland

2015 Weingut zur Römerkelter, Spätburgunder, Mosel, TysklandMed næste vin bliver vi hos kongendruen … og når den kommer fra Timo Dienhart på Weingut zur Römerkelter i Mosel, så hedder den jo selvfølgelig Spätburgunder.

Som ægte Moselwinzer laver Timo jo mest hvidvine og mest på Riesling, men han laver dog 3 forskellige rødvine på Regent, eller et blend på Regent samt Cabernet Cortis og så denne Spätburgunder Trocken, som er lavet på rustfrie ståltanke med 10-14 dages gæring og lagret 12 måneder på små egefade … barriquefass, hvoraf en del er nye fade.

Timo er jo certificeret økologisk producent, medlem af Ecovin og driver derudover Weingut zur Römerkelter efter biodynamiske principper, men lad os smage, om det også slår igennem i smagen af vinen.

Og til det er svaret ja, for der er allerede i næsen klare bio bio aromaer, selvom det ikke er så udtalt, som i de foregående vine. Det bliver også lidt mere kluntet eller tæt her … en lidt mørkere næse med sorte kirsebær, blomstersæbe, sorte oliven, krydderier, men samlet set ganske frugtrig næse.

I munden er der imidlertid fint med syre, god surhed, tørhed … nærmest, som vinen er fyldt med tørstoffer, hvilket formentlig blot er tanniner, som giver et tørt udtryk. Derudover er der lidt peber og samlet set lidt rustikt, simpelt, nemt og godt.

Forhandles af Vinimperiet, hvor en flaske koster 135 kr.

Vinanmeldelse 4/7