2016 Domaine La Roche Buissiére, Petit Jo, Rhône, Frankrig

2016 Domaine La Roche Buissiére, Petit Jo, Rhône, FrankrigAftenens første – og eneste – rødvin i vinmenuen på Restaurant Substans blev en rhônevin, nemlig vinen Petit Jo fra Domaine La Roche Buissiére.

Vinhuset ligger i den lille landsby Faucon i det sydlige Côtes-du-Rhône, klemt inde mellem Provence og Alperne.

Vingården har været ejet af Joly familien siden begyndelsen af 1970’erne. Det blev grundlagt af Pierre Joly, som i 1960’erme boede i Paris, men efter oprøret i 1968 længtes efter et roligere liv og vendte tilbage til sin hjemegn, hvor han startede med at plante nogle vinstokke, frugt- og oliventræer.

Han startede også en produktion af honning … inspireret af hans far, der også havde været biavler, men det blev nu vinproduktionen, som langsomt blev mere og mere dominerende på vingården.

Allerede tidligt startede Pierre Joly med at omlægge til økologisk produktion … ja faktisk allerede i midten af 1970’erne og allerede i 1980 blev certificeret økologisk, selvom størstedelen af druerne dengang faktisk blev solgt til det lokale kooperativ.

Sammen med sønnen Antoine ændrede de imidlertid dette i 1999, hvor de begyndte at sælge deres vine under eget navn. I dag er det Antoine Joly og hans kone Laurence, som er driver stedet. Det er i øvrigt Antoine, som I kan se i midten af billedet ovenover.

Domaine La Roche Buissiére har i dag 17 hektar vinmarker indenfor Pays des Coteaux des Baronnies og Côtes-du-Rhône. Det er med områdets kendte druer som Grenache og Syrah, men også en lille del Cinsault, Mourvèdre og Merlot.

Husets marker har kalkholdig ler med silt, mergel og sand. Antoine høster normalt et sted mellem 25-35 hektoliter pr. hektar og hans årlige produktion ligger på omkring 60 000 flasker.

Denne Petit Jo er lavet på druer fra Vaucluse, 75% Grenache og 25% Syrah fra 20-25 år gamle stokke og vinificeret i store cementtanke. Vinen er flasket ufiltreret og med tilsætning af meget lidt svovl.

Dejlig kølig næse med både kraft, mejeri, fersk kød, våde fade samt animalske og landlige noter. Frugten er nærmest tørrede bær, sorte kirsebær, solbær, blåbær tilsat lidt blomster og krydderier. Dufter virkelig godt.

Smagsmæssigt er det solrig Rhône, masser af mørk, tørret frugt, sødme, peber og grafit. Den leverer kvalitet med en lille nerve, og det ka’ jeg sgu meget godt lide.

Forhandles af OSL Vin, men jeg kan ikke se en pris. I hjemlandet koster vinen 10€ … svarende til 75 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7