2016 Domaine Rietsch, Murmure Muscat Ottonel, Alsace, Frankrig

2016 Domaine Rietsch, Murmure Muscat Ottonel, Alsace, FrankrigDenne Murmure Muscat Ottonel fra Domaine Rietsch i Alace er sgu en vild vin … en aromatisk og parfumeret økofætter lavet på Muscat druer.

Domaine Rietsch ligger i Mittelbergheim i Alsace og er grundlagt i starten af 1970’erne af Pierre og Doris Rietsch. Familien Rietsch har dog været beskæftiget indenfor vinproduktion siden det 17. århundrede som henholdsvis vinavlere og bødkere, inden de besluttede selv at producere og sælge vine.

I dag er det sønnen Jean-Pierre Rietsch og hans kone Sophie, som driver vindgården med hjælp fra Pierre-Etienne Grieshaber. Selvom far Pierre reelt er gået på pension, så hjælper han dog fortsat med små opgaver på vingården.

Domainet har parceller på markerne Stein, Brandluft og Heiligenstein samt Grand Cru markerne Zotzenberg og Wiebelsberg, der alle dyrkes med stor indsigt og omtanke. Siden 2008 har gården været drevet fuldstændig økologisk.

Rietscht familien laver en bred portefølje af vine, hvor deres serie af Vins Classique sigter mod en klassisk Alsace profil og deres serie af Vins Naturel er mere eksperimenterende og i de fleste tilfælde helt uden tilsat svovl.

Denne Murmure Muscat Ottonel kommer fra Vin Naturel serien, og er lavet med druer fra 2 parceller med ler- og kalkholdig jord på både Stein og Grand Cru Zotzenberg. Det har de gavmildt høstet 71 hektoliter pr. hektar.

Det er 100% Muscat druer, som er fermenteret alene med druernes naturlige gær, dog efter en uges udblødning inden presning og gæring på rustfrie ståltanke. Der lagrer vinen efterfølgende 6 måneder sur lie inden den let filtreret tappes uden den mindste tilsætning af sulfitter aka svovl.

Det dufter af hyld, masser af hyld, fersken … meget aromatisk med lidt salt, sødme, bomuld lige ud fra en vaskemaskine, karamel, mentol, strandtur og solcreme. Men en venlig og rund næse.

Smagen er også nærmest parfumeret, saftig med en smule bitterhed, men ellers sådan lidt tilbagelænet og flad i smagen.

Forhandles herhjemme af Lieu-Dit, som primært sælger til restauranter, så jeg har ingen pris på vinen.

Vinanmeldelse 4/7