2016 Albert Sounit, Mercurey 1. Cru Clos de Montaigus, Bourgogne, Frankrig

2016 Albert Sounit, Mercurey 1. Cru Clos de Montaigus, Bourgogne, FrankrigMed denne Mercurey 1. Cru Clos de Montaigus fra Knud Kjellerup på Maison Albert Sounit er vi fortsat på østsiden af bjerget Montaigus, men nu på den rigtige side af hjulsporet, nemlig på 1. Cru marken Clos de Montaigus.

Marken på 8,2 hektar ligger på den venstre side af hjulsporet, hvor vinstokkene på 45-50 år og vokser i stenet, leret jord. Klippeblokkene ligger lige under leret, hvilket er med til at give vinen en majestætisk rankhed og stil, men det tester vi jo lige om lidt.

Druerne er høstet i hånd og sorteret på sorteringsbord inden vinificering. Ellers er Mercurey 1. Cru Clos de Montaigus lavet præcis på samme måde som foregående Mercurey Vielles Vignes, dvs. med 18 måneders lagring på franske 228 liters barriques, hvoraf omkring halvdelen er nye er aftappet uden filtrering.

I næsen mærkes der mere finesse og elegance … det bliver simpelthen mindre rustik og langt mere delikat. Der er en smuk bærsødme, som nærmest danser op af glasset med hindbær, ribs og fin lethed. De grønne elementer bliver ikke så markant, men suppleres af en smule mynte.

Smagen er blød og ren, frugten direkte, stålsat og syrlig, men på en let og fin facon. Tanninerne er unge, men forholdsvis bløde og frugten har finesse, hvilket gør vinen vedkommende og præcis. Langt mere elegant og klart lysere end foregående Mercurey Vielles Vignes.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske koster 379 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7