2015 Weingut Maibachfarm, Frühburgunder R, Ahr, Tyskland

2015 Weingut Maibachfarm, Frühburgunder R, Ahr, TysklandBedste vin til den store Frühburgunder smagning var denne Frühburgunder R fra Weingut Maibachfarm … 17 mulehår foran Stodden og samtidig en lækker overraskelse.

Weingut Maibachfarm ligger omkring 2 kilometer syd for den gamle bydel i Ahrweiler i en dal med en smuk udsigt til det gamle kloster Calvarienberg. Vinhuset er grundlagt i 1999 og drives af den unge, energiske vinmager Alexander Weber, som I også kan se på billedet ovenover, men vingården stammer egentlig tilbage til første halvdel af 1900-tallet.

Dengang var stedet et blandet landbrug med fokus op opdræt og kvæg og kyllinger og stedet blev da også lokalt kaldt Hühnerfarm … hønsefarmen.

I dag er det et økologisk vinbrug på 9,5 hektar vinmarker, hvor 90% af markerne er stejle og ufremkommelige og 85% af produktionen er rødvine, som laves på druesorterne Spätburgunder, Frühburgunder, Blauer Portugieser, Regent og Dornfelder.

Jeg kan ikke se, hvem der ejer vingården, men vinhuset er oprettet som et selskab Maibachfarm GmbH & Co. KG, hvor geschäftsführer i dag er Hans Dieter Ritterbex, mens vinproduktionen som nævnt ligger i hænderne på Alexander Weber.

En af vingårdens specialer er netop vine på Frühburgunder, hvor både moderate udbytter og den tidligere modning altid sikrer modne, bløde og milde vine.

Denne 2015 Frühburgunder R hører til blandt husets topvine og har bl.a. lagret 15 måneder på nye barriques og er også flasket ufiltreret. Og så er denne 2015’er blevet 3. bedste Frühburgunder i kåringen Ahrwein des Jahres 2017 … mens førstepladsen blev nuppet af ingen andre end Jean Stodden.

Næsen er animalsk og røget på samme tid … godt med lys frugt, hindbær, jordbær, tranebær, lidt malt. svag vanilje og en smule kanel, kridt og skoletavler. Det er en smuk, balanceret næse … ren og delikat med lidt noter af eg. Hmmmm.

I munden er det let og cremet … smagene flyder bare ud i munden, nærmest iblødsættende lækker. Der er tætte tanniner, en vis friskhed i frugten … ungdommelig. Det smager altså bare tæskelækkert.

Forhandles af Juuls Vin og Spiritus, hvor en flaske koster 499 kr.

Vinanmeldelse 6/7