2001 Weingut Meyer-Näkel, Bad Neuenahrer Sonnenberg Frühburgunder, Ahr, Tyskland

2001 Weingut Meyer-Näkel, Bad Neuenahrer Sonnenberg Frühburgunder, Ahr, TysklandNæste vin fra Weingut Meyer-Näkel og aftenens ældste vin kom som forrige vin fra Bertram også fra marken Neuenahrer Sonnenberg, nemlig en 2001’er Bad Neuenahrer Sonnenberg Frühburgunder.

Det er en vin, som Meyer-Näkel tilsyneladende ikke laver længere, for deres topvin på Frühburgunder kommer tilsyneladende i dag fra stokke på marken Dernauer Pfarrwingert. Det hænger måske sammen med at Neuenahrer Sonnenberg grundet klimaforandringer er blevet for varm, hvorved druerne nu modner for tidligt.

Det er i hvert fald påstanden hos en producent som Kreuzberg, der i stedet har plantet Frühburgunder på mere marginalt koldere steder tættere på skov og på højere beliggende marker. Men omvendt får den søde Julia Bertram nu et ganske fornuftig vin ud af hendes Frühburgunder vinstokke på Neuenahrer Sonnenberg.

Jeg har ikke de store oplysninger om produktionen af denne vin, og desværre, så er smagsnoterne også lidt kedelig, da vinen nemlig var helt væk, oxyderet og over the hill. Så derfor ingen bedømmelse af vinen.

Vinanmeldelse -/7