2014 Weingut Julia Bertram, Neuenahrer Sonnenberg Frühburgunder, Ahr, Tyskland

2014 Weingut Julia Bertram, Neuenahrer Sonnenberg Frühburgunder, Ahr, TysklandHvem har sagt det mere rammende end Shakin’ Stevens … Whoa, whoa Julia? Og alle læsere på Houlbergs Vinblog ved også, at Julia Bertram laver fremragende vine, hvilket denne 2014’er Neuenahrer Sonnenberg Frühburgunder også er et eksempel på.

Jeg hører som sidst fortsat til horden af vinelskere, som står med tabt underkæbe, en smule fråde i mundvigen, klare våde øjne, bløde knæ og næsegrus beundring af den søde Julia og hendes flotte vine. Jeg skal heller ikke skrive en masse om Tysklands bedste winzerin, for det har jeg gjort i andre blogindlæg, men blot kaste mig over denne vin, som jeg tidligere har smagt i årgang 2015.

Det er Frühburgunder fra marken Neuenahrer Sonnenberg. Marken ligger lige nord for byen Bad Neuenahr og er den østligste af de marker, som leverer druer til Julias vine.

Sonnenberg marken ligger forholdsvis lavt, men med en perfekt sydlig eksponering og en undergrund af löss, ler, lergrus og kalkaflejringer. Samtidig er Frühburgunder vinstokkene på Sonnenberg nogle af de ældste i Ahr med en alder på omkring 45 år.

Vinen er vinificeret helt traditonelt … men uden alt det skidt, som ellers normalt kan tilsættes. Vinen er – som med de øvrige vine fra Julia – lagret og flasket hos kæresten Baltes i Klingenberg.

Den har været lagret på en kombination af store 500 liter fade og barriques. Der er ingen oplysninger om, hvor lang tid vinen er laget, men mon ikke det er omkring et års tid.

Næsen er violer, sprøde kirsebær, hindbær, rabarber, blomster, eg, kanel og virker samtidig både let, animalsk med stald … og endda næsten en smule biodynamisk i udtrykket. Den lækre, animalske duft er berusende svævende, hvilket vel egentligt er meget typisk for vinene fra Julia Bertram.

I munden er vinen let men med en fin mineralsk note, en svævende og alligevel punktlig syre. Det er både stålsat, frugtrigt og mineralsk på en gang og smager godt. Men jeg synes fortsat, at hendes Spätburgunder vine er bedre.

Forhandles af Extra Brut Vinimport, hvor en flaske normalt koster 270 kr., men alt er udsolgt i øjeblikket. Martin har dog lovet, at nye forsyninger er på vej.

Vinanmeldelse 5,5/7