2015 Weingut Meyer-Näkel, Frühburgunder, Ahr, Tyskland

2015 Weingut Meyer-Näkel, Frühburgunder, Ahr, TysklandMeyer-Näkel er også et af tophusene i Ahr, så derfor var lidt Frühburgunder fra dem også et must til en smagning af de herlige dråber.

Weingut Meyer-Näkel har eksisteret i 5 generationer, men i dag er det Werner Näkel, som driver vingården med dens 13,1 hektar vinmarker sammen med sin kone Claudia og døtrene Meike og Dörte. Werner var ellers startet som matematiklærer i gymnasiet, men i 1982 tog han springet ind i familieforetagendet, og det har han gjort med manér.

Fra og med årgang 1983 har Werner eksperimenteret med brugen af barriques, en disciplin han i dag mestrer til fuldkommenhed.

Han har fået tilplantet markerne med de rigtige kloner af Spätburgunder og er så ellers startet det møjsommelige arbejde med at få nedbragt høstudbytterne og derigennem skabe mere fyldige vine med en mere udtalt frugtighed.

Samtidig har han omlagt hele produktionen i markerne, således der ikke bruges sprøjtegifte eller industriel gødning.

Allerede i 1987 brød han igennem på den tyske vinscene og anerkendes i dag som værende én af de allerbedste producent af Spätburgunder og Frühburgunder i landet.

Siden har han gået sin sejrsgang i den tyske vinpresse, hvor hans vine har taget smagningerne med storm. I 2001 havde han den bedste rødvin i Gault Millau og blev i bladet Feinschmecker kåret til årets producent.

For sin kollektion af vine fra 2002 blev han af Gault Millau kåret til Winzer des Jahres 2004, efter at have haft 6 vine der blev rated 90 point eller bedre. På sine 13,1 hektar laver han små 100.000 flasker vin hver år og flaskerne bliver nærmest revet ud af hans hænder, når de frigives i april og september.

Denne Frühburgunder er én af husets 2 vine på Frühburgunder og vel en Gutsweine, som er lavet med druer for forskellige marker med undergrund af grå skifer, klipper og forvitret sand. Vinen er lavet med lagring på dels brugte barriques samt store egefade.

Næsen er præget af stor syrlighed og er samtidig grøn, urtet med gazebind, hindbær, kirsebær, blåbær, eukalyptus samt røg, lidt kaffebønder og en smule blomster. Den virker umiddelbart lys og ukompliceret.

I smagen går det grønne igen, men er alligevel utrolig let med hindbær i frugten, Den gør ikke det vilde væsen af sig, men smager godt, meget direkte og let.

Meyer-Näkel forhandles herhjemme af Ditvinhus, men denne er ikke i sortimentet. Denne flaske er købt på weine.de, hvor prisen er 17,90€ eller omkring 133 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7