2015 Weingut Thörle, Saulheimer Frühburgunder Kalkstein, Rheinhessen, Tyskland

2015 Weingut Thörle, Saulheimer Frühburgunder Kalkstein, Rheinhessen, TysklandVi fortsætter i Rheinhessen, men rykker til byen Saulheim, hvor vi finder vinhuset Weingut Thörle, som står bag denne Saulheimer Frühburgunder Kalkstein … søstervin til deres Saulheimer Spätburgunder Kalkstein, som jeg smagte tilbage i 2014 og ikk’ var specielt begejstret for.

Familien Thörle har været beskæftiget med vinproduktion siden 1600-tallet, men startede først med at flaske og sælge vine under eget navn i 1985. I dag drives vingården af brødrene Christoph og Johannes Thörle, som overtog driften fra deres forældre i 2006.

Huset ejer 19 hektar vinmarker omkring Saulheim, bl.a. parceller på de tre marker Hölle, Schlossberg og Probstey. Her dyrkes de klassiske druesorter Riesling, Silvaner og burgunderne. Det er brødrenes vurdering, at disse druesorter passer bedste til den kalkstenrige jord i området.

Og man har arbejdet målbevidst med at forbedre kvaliteten, bl.a. ved større fokus på arbejdet i markerne, streng reduktion af udbytter, streng udvælgelse af druer, lang maceration og gæring på den vilde gær fra druerne.

De siger selv, at målet er at lave vine, som både viser den elegante frugt med balanceret syre samt struktur og kompleksitet.

Vinene er selvfølgelig inddelt i de 3 traditionelle niveauer, Gutsweine, Ortsweine og Lagenweine, og der laves samlet 24 forskellige vine, og denne Saulheimer Frühburgunder Kalkstein hører til under Gutsweine.

Vinen er lavet med druer fra nogle af de højeste og meget kalkstenholdige placeringer i Saulheim. Udbytterne ligger der på et meget lavt niveau fra omkring 35 til 45 hektoliter pr.  hektar. Vinen har lagret 18 måneder på brugte barriques. Restsukker ligger på 0,7 gram pr. liter.

Den dufter af savværk, fiskeolie og maltbolsjer, sagde flere omkring bordet. Derudover et lidt medicinsk udtryk, blomster, salt samt hindbær, kirsebær, som stikker og prikker.

Smagsmæssigt er det en syrlig Frühburgunder og har derudover både blomster, parfume, lidt eg og mineraler i smagen. Det er en god let og syrlig vin, som dog ikke imponerer vildt.

Ingen importør og koster 13,90€ på vingården, hvilket svarer til 104 kr.

Vinanmeldelse 4/7