2012 Weingut Georg Gustav Huff, Frühburgunder ***, Rheinhessen, Tyskland

2012 Weingut Georg Gustav Huff, Frühburgunder ***, Rheinhessen, TysklandDet er egentlig imod mine principper at anmelde en vin to gange, men da denne Frühburgunder med 3 stjerner fra Weingut Georg Gustav Huff indgik i smagesættet ved den store Frühburgundersmagning og jeg sidst smagte vinen for over 2 år siden, så giver det måske alligevel meget god mening.

Weingut Georg Gustav Huff holder til i den lille by Schwabsburg lidt op af bakken fra Nierstein. Vinhuset ejes og drives af ægteparret Dieter og Helga Huff sammen med deres to sønner Daniel og Stefan.

Dieter overtog driften i 1989, men gården har været i familiens eje i over 300 år. Det var oprindeligt den schweiziske indvandrer Georg Gustav Huff, som grundlagde vingården i 1710.

Dieter er Winzermeister og Weinbautechniker, som det så smukt hedder, men han er begyndt at trække sig tilbage, og har i dag overladt det meste af produktionen til sønnerne, så Dieter hjælper mest til med markarbejdet.

Daniel er den ældste søn og er i dag ansvarlig vinmager på vingården med speciale i de hvide vine. Daniel har 3 års uddannelse som ønolog og har bl.a. arbejdet i Mosel. Han er gift med Stefanie, som også hjælper til på vingården.

Stefan er den yngste af sønnerne, og er først uddannet Weinbautechniker og har efterfølgende arbejdet i både Ahr, Rheinhessen, Østrig og Australien. Hans interesse er primært de røde vine.

Huff familien har i alt 22 hektar vinmarker, hvor de dyrker sorterne Riesling, Spätburgunder, Dornfelder, Müller-Thurgau, Portugieser, Chardonnay, Grauburgunder, Weißburgunder samt en række mindre sorter.

Blandt de bedste marker ejer familien parceller på Niersteiner Hipping, Niersteiner Pettenthal og Niersteiner Schloss Schwabsburg … alle beliggende på Der Rote Hang.

Her har vi husets Frühburgunder fra 2012 og med 3 stjerner , som indikerer, at det er vingårdens bedste vine.  Her på bloggen har jeg tidligere skrevet om Weingut Alexander Laible og Weingut Holger Koch, som også begge anvender *** som tegn på, at vinen er fra husets bedste marker, oftest Grosse Gewächse marker.

Jeg har ikke de store oplysninger om denne Frühburgunder, udover den er én af husets røde topvine, og har lagret på eg.

Denne Frühburgunder er som foregående vin meget lys og transparent. Det dufter også let af kostald, landlig sødme samt en grøn syre, hindbær, kirsebær, urter, røg, kanel, vanilje og svagt et strejf af mynte og estragon.

Der er mere krop og bundtræk i smagen end hos Geil, fin tørhed, lidt peber samt god vedvarende syre med bløde tanniner. Der er også klart mere fad, men det smager altså godt og en fin start på aftenen og så fortsat i den billigere ende.

Købt på vingården, hvor prisen er sølle 9,50€ … eller små 71 kr.

Vinanmeldelse 5/7