2016 Weingut Geil, Bechtheimer Frühburgunder S, Rheinhessen, Tyskland

2016 Weingut Geil, Bechtheimer Frühburgunder S, Rheinhessen, TysklandMed denne Bechtheimer Frühburgunder S er vi i en af Rheinhessens mange heim-byer, nemlig Bechtheim hos Weingut Geil aka Oekonomierat Johann Geil I. Erben GbR, der drives af familien Geil-Bierschenk.

Vinhuset er reelt grundlagt i 1871, hvor Georg Geil købte ejendommen i udkanten af denne lille landsby Bechtheim og dermed lagde grundstenen. Det var dog sønnen Johann Geil, som senere skulle give navn til vinhuset, er via fremsyn begyndte produktion af egne vine og som en af de første I byen også begyndte a flaske vinene.

Johann Geil var I det hele taget en ganske fremsynet mand, som også gjorde meget for udviklingen af den lille landsby. Han var således en periode borgmester i Bechtheim og medstifter af både Raiffeisen Bank samt det lokale kooperativ af små vinbønder.

På grund af sit store arbejde for byen fik han da også ærestitlen storhertug af Hessen samt Oekonomierat af Rheinhessen.

I dag drives vingården af den nyeste generation, den unge Johannes Geil-Bierschenk, der mere og mere har overtaget efter fader Karl Geil-Bierschenk. Johannes er en de nye, vilde unge, der har været med til at redefinere, hvad man kan forvente af vinene fra Rheinhessen.

Han er således også medlem af foreningen “message in a bottle”, hvor en flok unge Rheinhessen vinmagere mødes, har sjov, er øko-bevidste og drøfter moderne vine. Foreningen tæller også fremragende vinhuse som fx Battenfeld-Spanier, Bäder, Kühling-Gillot, Keller og Wittmann blot for at nævne nogle få.

Weingut Geil har samlet 32 hektar vinmarker og de bedste marker er Bechtheimer Geyersberg, Bechtheimer Rosengarten, Bechtheimer Hasensprung, Bechtheimer Heiligkreuz og Bechtheimer Stein.

Der dyrker Johannes sammen med faderen druesorterne Riesling, Spätburgunder, Silvaner, Weissburgunder, Muskateller, Scheurebe, Kerner, Chardonnay, Rieslinger, Frühburgunder, Dornfelder, Protugieser, Cabernet Dorsa, Merlot, Gewürztraminer, Saint Laurent og Huxelrebe.

Det betyder også en lang række vin, og som mange andre producenter i Rheinhessen er priserne ganske fornuftige, og Johannes er også selv – nærmest som sine vine – ganske ydmyg. Det er god kvalitet og vinene forsøger ikke at være grandiøse og imposante. Det er snarere gemytlige vine, der er skabt til umiddelbar nydelse uden alt for store armbevægelser.

Vinhuset fik i 2015 de eftertragtede tre stjerner i Gault-Millau.

Her er det som sagt husets Frühburgunder Bechtheimer S, som er en Ortswein, der er lavet med druer fra husets marker omkring Bechtheim. Jeg har ingen oplysninger om produktionen, så vi springer da blot hovedkulds ind i mine smagsnoter fra aftenen.

Dejlig lys og transparent i farven … lys stald i næsen, let urtet og grønne elementer, ribs, stikkelsbær, flæsk, hospital og sødmen fra røde bolsjer, men har måske også en lidt kunstig side, men virker let og imødekommende.

Smagsmæssigt er vinen egentlig ganske dejlig, ukompliceret, let og blød. Det er totalt omgængeligt med hindbær, blød syre og nærmest lidt old-school tysk. Jeg ka’ da meget godt li’ den.

Forhandles af Viniversa, hvor en flaske koster 135 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er en tand billigere, nemlig 125 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7