2016 Weingut Sohns, Winkeler Hasensprung Riesling Trocken, Rheingau, Tyskland

2016 Weingut Sohns, Winkeler Hasensprung Riesling Trocken, Rheingau, TysklandSkal vi ikk’ lige nuppe endnu en vin fra Weingut Sohns? Okay … så bliver det denne 2016’er Winkeler Hasensprung Riesling Trocken, der jo kommer i den klassiske – men svagt ukendte – Rheingauer Flöte flaske, som egentligt er ganske charmerende.

Det er egentlig lidt synd, at hovedparten af producenterne i Rheingau ikke anvender flasketypen, der med både højden og de lodrette kanter på flaskehalsen er ret specielle. Flasken blev da også oprindelig indført for at tilføre vinene fra Rheingau deres egen særkende.

Nå, men hos Weingut Sohns anvendes flasken på husets hvidvine under Gutswein niveau, altså på Elegance, Excellence og Perfection vinene. Denne Winkeler Hasensprung Riesling Trocken kommer fra Excellence serien, hvilket svarer til Lagenweine … altså enkeltmarksvine.

Winkeler Hasensprung er en ny mark hos Weingut Sohns, da de købte marken tilbage i 2015. Denne årgang 2016 er således første årgang af vinen hos Weingut Sohns. De var dog allerede inden købet af marken overbevist om markens kvalitet.

Winkeler Hasensprung Riesling Trocken er lavet alene på rustfrie ståltanke, men ellers er der ikke så mange informationer om vinen udover restsukker på 5,7 gram pr. liter og dermed en tand mere tør end den tidligere smagte Riesling SE Trocken fra Weingut Sohns.

I næsen er der ikke petroleum … vinen er måske nok alt for ung endnu, og den bærer da også præg af en vis hvalpet ungdom med lidt flommefedt. Med luft i glasset lukkes der stille og roligt op med god inderlighed, fugtighed og et lidt nøddet element og nogle sødkrydrede aromaer. Ikke en stor næse.

Smagsmæssigt synes bitterheden i starten en tak for aggressiv, men den aftager lidt med luft – og tid – i glasset. Der er grape, bitterhed … sødme er der også, men den ligger godt gemt. Det bliver derfor en rank, syrlig Riesling, som fortsat er alt for ung. Den skal gemmes i vinkælderen.

Købt på vingården, hvor en flaske koster 10,50€ … svarende til 78 kr.

Vinanmeldelse 5/7