2009 Weingut Robert Weil, Kiedrich Turmberg Riesling Spätlese, Rheingau, Tyskland

Når vi nu er ved den gode Weingut Robert Weil, så lad os endelig kigge på den vin, som blev optanket på en rasteplads på A7 bundesautobahn. Nogle anvender Red Bull på lange køreture, men vi valgte en 2009 Kiedrich Turmberg Riesling Spätlese.

Nu skal det retfærdigvis siges, at vores chafut på den sidste strækning alene fik en lille sip, mens Keeper og jeg så måtte ofre os for den gode sag. Og totalt respektløs blev de gyldne Weil Spätlese dråber endda drukket af farvede plastikkrus. Nogle gange skal man bare bryde med de fucking vaner og gode manér … og det gjorde vi så.

Jeg har faktisk smagt vinen en gang tidligere i 2014, så der ligger dermed allerede en anmeldelse af vinen her på bloggen. Men vil nu gøre en undtagelse og komme med endnu en anmeldelse … fra A7 bundesautobahn. Heldigvis passede både mine smagsnoter og rating spot on mit første møde med vinen.

Kiedrich Turmberg Riesling Spätlese er en Erste Lage vin, som selvfølgelig kommer fra marken Turmberg, som tidligere var en del af slottet Scharfenstein. Det er en stejl mark … op til 60% og med en undergrund af sten og grus. Og så har denne sgu 10 år på bagen.

Proppen voldte lidt genstridigheder og smuldrede totalt. Intet lykkedes for at få proppen op, men efter et stykke tid, så var der et hul, således den herlige væske kunne komme ud. Ganske vist med lidt små korkstykker. Men det mætter jo det hele.

Og sikke da en herlig næse, hvor sød petroleum møder eksotiske frugter, fersken, mango, melon og en blomstermark. Der er ristede hasselnødder og våde sten samt en gammel jernhavelåge.

I munden er vinen ganske sød … måske endda også sødere en Spätlese generelt og på vej mod Auslese. Sødmen er klart mere end forventet. Derudover er der modne æbler, en note af citrus, godt med kraft, lidt eg og trods den store sødme allievel en fin syre til at binde vinen sammen.

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske af nyere årgang koster 465 kr. ved køb af en flaske og 415 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7