2015 Monte Tondo, Soave Classico, Veneto, Italien

2015 Monte Tondo, Soave Classico, Veneto, ItalienDer var mere Soave saft i vente og næste var en Soave Classico fra vinhuset Azienda Agricola Monte Tondo, som ligger i udkanten af vinbyen Soave omkring 20 kilometer øst for Verona.

Vinhuset drives af Gino Magnabosco samt hustruen Marta og resten af familien … en søn og to døtre. Gino er 3. generation på vingården og fortsætter familiens stolte traditioner. La familia har samlet 32 hektar vinmarker, primært fordelt på 3 marker, nemlig marker Monte Tenda, Monte Foscarino og Monte Tondo, som har givet navn til vinhuset.

Der dyrkes primært Garganega, men også Trebbiano di Soave, Pinot Grigio, Corvina, Rondinella, Molinara samt en smule Cabernet Sauvignon og Merlot. Årsproduktionen ligger samlet på omkring 170.000 flasker om året fordelt på 5 hvidvine og 5 rødvine samt lidt mousserende og selvfølgelig lidt grappa.

I bedste italiensk stil har stedet selvfølgelig også lidt agriturismo med udlejning af både værelser og lejligheder. Stedet er i øvrigt ganske betagende og omfatter såmænd også både pøl og et interesant vinmuseum.

Derudover kan man også en gang om måneden komme med Gino på vintur rundt i markerne, besøg i kælderen og rundvisningen slutter selvfølgelig med en stor vinsmagning.

Nå, men her er det altså Ginos Soave Classico, lavet på 100% Garganega. Druerne er håndhøstede fra slutningen af september, og starten af oktober. Vinificeringen foregår som kold maceration lidt mere end 12 timer, afhængig af druernes modenhed. Gæring i temperaturregulerede ståltanke ved 18 – 20 grader. Vinen tappes på flasker i det efterfølgende forår.

Duften er mere syrlig og grøn end forrige vin, lidt landlig i udtrykket med lidt eksotiske frugter, blomster, papkasser og virker fin frisk. I munden en fin syre … slet ikke dominerende, for det er fortsat en blød og rund vin.

Forhandles herhjemme af Vinotek A Fynnis, hvor en flaske koster 93 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7