2015 Weingut Rinke, Langsurer Brüderberg Pinot Noir, Mosel, Tyskland

2015 Weingut Rinke, Langsurer Brüderberg Pinot Noir, Mosel, TysklandVi slutter vores lille Mosel Rundfahrt med lidt rødt i form af denne Langsurer Brüderberg Pinot Noir fra Alexander og Monika Rinke på Weingut Rinke.

Ægteparret Rinke laver samlet 6 forskellige rødvine, heraf 4 Spätburgundere samt 2 Frühburgundere fra deres forskellige marker. Den stejle mark Langsurer Brüderberg har leveret druer til 3 af deres Spätburgundere, og denne Langsurer Brüderberg Pinot Noir må vel må betegnes som den mellemste søster.

Vinen er vinificeret efter burgundisk forbillede og vinstokkene er da også kloner fra Bourgogne, som parret selv har plantet. Vinen har lagret 22 måneder på brugte barriques.

Duftmæssigt byder denne Langsurer Brüderberg Pinot Noir på lidt grøn bolsjesødme, lakrids, hvid peber og masser af kirsebær. Der er godt med kirsebærfrugt i næsen.

Smagsmæssigt er vinen let og omgængelig, men referencen til Bourgogne synes imidlertid ikke så stor. Det er god Pinot Noir saft med meget svage grønne noter, fin bærsmag, jordbær, hindbær og måske også mørkere bær. Lidt kant … men det gør ikke meget, når den bliver så omgængelig som denne.

Forhandles af Vinova, hvor en flaske koster 190 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7