2011 Domaine Pierre Amiot et Fils, Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Combottes, Bourgogne, Frankrig

Vi fortsatte med mer’ Bourgogne … hvorfor ikke havde Flemming måske tænkt? Endda en Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Combottes fra vinhuset Domaine Pierre Amiot et Fils, som jeg tidligere har smagt herlig Bourgogne fra. Sidst var det ikke mindre end Grand Cru vinen Clos de la Roche Grand Cru.

Domaine Pierre Amiot & Fils ligger i Morey-Saint-Denis og har været drevet af Amiot familien i 6 generationer, og i dag er det med brødrene Jean-Louis og Didier i spidsen dog hjulpet af deres fader Pierre Amiot. Jean-Louis står for produktionen i vinkælderen og Didier tager sig af markerne.

Vinhuset har samlet 9 hektar vinmarker, hvor de 8 hektar selv er ejet af familien, mens den sidste hektar er i såkaldt “métayage”, hvilket er en gammel ordning i Bourgogne, hvor en vinbonde dyrker en mark, han ikke selv ejer, og som leje afleverer halvdelen af høsten.

De 9 hektar er fordelt på 40 parceller, 85% af dem i Morey-Saint-Denis og 15% i Gevrey-Chambertin, og derfra laver brødrene 2 almindelige Bourgogne vine, 3 Villages vine, 5 forskellige Premiers Cru og 2 Grand Cru.

Dyrkningen af druerne hos Domaine Amiot er baseret på såkaldt ”integreted farming” og udbyttet pr. hektar holdes nede til 25-35 hektoliter pr. hektar for at prioritere koncentrationen i vinene.

Under vinificeringen er Jean-Louis Amiot tilhænger af, at gribe så lidt som muligt ind i processen … og forsøge at skabe mere delikate end rustikke vine.

Denne enkeltmark 1er Cru Gevrey-Chambertin Les Combottes er lavet med druer, som kommer fra vinstokke, der er mellem 15 og 70 år gamle. Udbyttet ligger på omkring 48 hektoliter pr. hektar og vinen er selvfølgelig lagret på barriques, heraf 33% nye fade.

I glasset overraskes du af vinen … virkelig grumset, ufiltreret og smuk transparent farve. Herligt. Næsen er både medicinskab, nytårskrudt, fyrværkeri, hindbær, jordbær, fennikel, grafit, papkasser og syrlige bolsjer. Sådan … hmmmmm.

I munden fornægter det burgundiske ophav sig ikke, for det er stramt, grønt, præcist, syrlig og livsforlængende elegant. Bevares, fortsat ung med syrlige kirsebær og lidt peber, der brænder en smule i mundhulen, men det smager sgu godt.

Forhandles af EP Vin i Nr. Lyngby, hvor en flaske koster 425 kr.

Rating 6/7