2014 Weingut Franz-Josef Eifel, Trittenheimer Apotheke Riesling Alte Reben Trocken, Mosel, Tyskland

I den lille by Trittenheim ved et af de store sving på Mosel floden finder man en helt flok vinbønder med navnet Eifel, men denne Trittenheimer Apotheke Riesling Alte Reben Trocken kommer fra Weingut  Franz-Josef Eifel.

Der er ellers rigeligt med Eifel’er i Trittenheim … Weingut Bernhard Eifel, Weingut Ernst Eifel, Weingut Alfons & Marianne Eifel, Weingut Hans Eifel, Weingut Eifel-Pfeiffer og så selvfølgelig vores Weingut Franz-Josef Eifel, der drives af Franz-Josef, der er 4. generation på vingården og overtog driften i 1985 efter sin far.

Vinhuset har knap 5 hektar vinmarker og dyrker primært Riesling samt en ganske lille smule Weißburgunder. De bedste marker er Trittenheimer Altärchen, Trittenheimer Apotheke samt Neumagener Rosengärtchen. Den årlige produktion ligger på omkring 30.000 flasker vin, så der er på alle måder tale om et lille familievinbrug.

Franz-Josef driver vinhuset 100% økologisk og mener, at de bedste vine laves med så lidt indgriben i produktionen som muligt. Der sker spontangæring, lang gæring på op til 3 måneder, ingen brug af tilsætningsstoffer og ingen klarering eller filtrering af vinene.

Udover vinproduktionen, så har familien også udlejning af værelser …. Gästehaus Marlene Eifel-Zimmer.

Her har vi fat i en af husets tørre topvine, vistnok i niveau kun overgået af Eifels Trittenheimer Apotheke Riesling Sonnenfels Trocken.

Jeg har ikke de store oplysninger om produktionen, men den er formentlig laves på store gamle egetræsfade (fuder) med lang gæring. På etiketten kan man se et fingeraftryk … Franz-Josefs aftryk på vinen.

Næsen har svag petroleum … ikke meget, men det er jo også fortsat en ung 2014’er. Der er fersken, citrus, røg samt nogle klare mineralske elementer. Dufter rigtig godt, selvom den måske endnu ikke har voldsom dybde i duften.

Smagen har en dejlig kølighed, frugt, koncentration, en smule sødme og en dejlig mineralsk syre med lidt grape bitterhed og smuk balance. Det er virkelig en dejlig Riesling. God start på aftenen.

Forhandles af EP Vin i Nr. Lyngby, hvor en flaske koster 165 kr.

Rating 5/7