2014 Mollydooker, Velvet Glove Shiraz, Mclaren Vale, Australien

Whoa, Black Betty Bam-ba-Lam sang Ram Jam tilbage i 1977 og sort er næste vin også … sort, sexet og ganske eksklusivt i et outfit med sort fløjlspose med navnet Velvet Glove broderet med sølvtråd. Flasken – en ikonisk buttet flaske … nærmest som en bowlingkegle – har også en etiket, der er en sort fløjlshandske i samme stil. Whoa.

Det er selvfølgelig australske Mollydookers topkanon, som vi her har fat i … Velvet Glove lavet på ren Shirazzzzzzz fra samme mark, som de to foregående krydsermissiler, nemlig marken Gateway Vineyard i McLaren Vale, men her alene fra de allerbedste rækker centralt på marken … de rækker, der hvert år leverer de absolut bedste druer.

Vinen er vinificeret på egefade og modnet på nye amerikanske fade. Hvor lang tid fremgår dog ikke. Som alle andre vine fra Mollydooker kommer denne topvin også med skruelåg. Der er kun produceret få tusinde flasker af Velvet Glove i 2014.

Duften er voldsom, sindssyg og intens … virkelig massiv oversøisk frugtbombe, men i forhold til de to øvrige meget, meget mere poleret og med alkoholen langt mere integreret. Næsen er mørk chokolade, lakrids, sorte kirsebær, blåbær, modne blommer, svag rosin, våde fade, vanilje, barbeque grillmad og lidt tørrede urter.

Smagen er selvfølgelig også over the top … voluminøst, intenst, tæt. Der er masser af sammenpresset frugt, men det hele er blødt, cremet og virkelig oversøisk frugtbombe med engelsk lakrids, chokolade, kirsebær og solbær. Der er lidt svampe, vanilje fra egetræsfadene, og det er en utrolig fyldig vin, som samtidig er meget velbalanceret. Er man til frugtbomber, så er dette kongen … en jernnæve i en fløjlshandske.

Efter de tre Mollydooker Shirazzzzzz vine er det måske tid at gøre status. I forhold til sidste gang jeg smagte vinene, så synes jeg, at der i dag er større forskel på vinene … specielt mellem Carnival of Love og Velvet Glove.

I årgang 2010 gav jeg begge vine 6 Thumbs Up, men i årgang 2014 blev det til 5 Thumbs Up for Carnival of Love og 5½ til Velvet Glove. Generelt ligger jeg lavere i dag end i 2012, hvor jeg smagte vinene sidst, men det skyldes nok alene, at jeg ikke har disse frugtbomber ret langt oppe på min favoritliste.

Men fedt at smage de tre vine samtidig … så tak til drengene for det.

Forhandles hos Atomwine, hvor prisen er 1.299 kr.

Rating 5,5/7