2013 Francis Ford Coppola Winery, Syrah Diamond Collection, Californien, USA

2013 Francis Ford Coppola Winery, Syrah Diamond Collection, Californien, USAHvad mangler vi af druer i Diamond Collection serien? Jo, selvfølgelig lidt Syrah, så her får vi Francis Ford Coppola Winerys Diamond Collection Syrah … eller Syrah-Shiraz, som de selv skriver på etiketten.

Og surprise … igen er det ikke ren Syrah, da Corey Beck i denne årgang 2013 har lavet blendet på 76% Syrah, 24% Petite Sirah.

Druerne kommer fra både Paso Robles og Monterey, endda fordelt på 3 forskellige vinmarker. Syrah’en er fra San Lucas og Paso Robles, mens Petite Sirah kommer fra en mark i Hames Valley.

Vinen er lagret 10 måneder på franske egetræsfade og trækker 13,9% i alkohol. Corey Beck har udtalt, at denne årgang 2013 formentligt er bedste årgang af vinen nogensinde.

Den har en herlig animalsk side … vi snakker mejeri, mødding iblandet noget blæk, grafit og er derudover proppet med mørke bær. Virkelig animalsk, næsten biodynamisk i udtrykket, hvilket vi bestemt ka’ li’. Selv syren virker næsten animalsk. Frugten er sådan lidt brombær, blommer, godt med krydderier og en snert peber. Man kunne forleden til at tro, at det var lidt Rhône.

Smagen er egentlig lidt kort i det … virkelig kort eftersmag, men frugten er klar, frisk og lidt easygoing. Det er nok mest solbær, bløde tanner og fin syre. Næsen er dog klart bedste del af vinen. Skal virkelig sniffes.

Forhandles af Otto Suenson, hvor prisen er 149 kr.

Rating 4,5/7