2013 Francis Ford Coppola Winery, Cabernet Sauvignon Director’s Cut, Californien, USA

2013 Francis Ford Coppola Winery, Cabernet Sauvignon Director's Cut, Californien, USASom i gennemgang af en lang filmography er vi nået til sidste lørdags Coppola vin nummer 10. Det er et gensyn med Cabernet Sauvignon og denne gang fra Director’s Cut serien.

Igen ikke ren Cabernet Sauvignon, men denne 2013 Cabernet Sauvignon Director’s Cut har vinmageren Corey Beck lavet på 87% Cabernet Sauvignon, 8% Malbec og 5% Cabernet Franc, så dermed igen noget, som kunne minde om et Bordeaux blend. De tilsatte druer varierer fra år til år, nogle gange er det tilsat lidt Merlot, mens blendet fx i den efterfølgende årgang 2014 er 85% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc.

Faktisk siger lovgivningen i Californien, at der blot skal være 85% af en druesort i vinen for, at man så må bruge druesorten som eneste betegnelse på vinen. Derfor er dette således en Cabernet Sauvignon Director’s Cut, hvor Cabernet Sauvignon druerne kommer fra Alexander Valley.

Vinen er lagret i 14 måneder på primært franske egetræsfade, heraf 40-50% nye fade, mens resten af fadede er mellem 1-2 år gamle.

Og nu bliver det rigtigt tæt, mørkt og intenst i næsen … vi snakker engelsk lakrids og tobak, mørke frugter, solbær, brombær, blommer, tunge våde fade samt nelliker.

I munden er frugten meget moden, overmoden endda, fed, voluminøs og ganske sød. Ja, det er jo amerikansk Cab. Men der er – ganske overraskende – også en vis lethed over vinen, selvom sødmen hele tiden lurer. Smager helt sikkert godt og en vin, som de fleste vil elske.

Forhandles af Otto Suenson, hvor prisen er 239 kr.

Rating 5/7