2014 Francis Ford Coppola Winery, Claret Diamond Collection, Californien, USA

2014 Francis Ford Coppola Winery, Claret Diamond Collection, Californien, USAClaret er det gamle, engelske ord for en vin fra Bordeaux … og næste Coppola vin, en Claret Diamond Collection er netop en Bordeaux inspireret vin. På etiketten står der også “1910 Type” for at ære Gustave Niebaum, som netop i 1910 lavede en tilsvarende vin på det gamle Inglenook Estate.

På Francis Ford Coppola Winery er denne årgang 2014 Claret Diamond Collection lavet på 77% Cabernet Sauvignon, 19% Petit Verdot, 3% Cabernet Franc og 1% Merlot. Nogle år stoppes der dog også en smule Malbec i blendet. Med andre ord et rigtigt Bordeaux blend.

Druerne høstes primært fra Coppolas egne marker i Napa Valley, Sonoma og El Dorado. Vinen lagres i 12 måneder på fransk eg inden endelig sammenstikning og aftapning.

Næsen er dyb, herlig mørk med tjære, eg, meget frisk frugt … solbær, blommer, lidt skovbund og en anelse ristede noter samt krydderier. Smagen er utrolig frugtrig … og let. Det er let med lyse kirsebær,  lette blommer, lidt lakrids eller fennikel samt bløde, blide tanniner.

Forhandles af Otto Suenson, hvor prisen er 189 kr.

Rating 5/7