2012 Francis Ford Coppola Winery, Merlot Diamond Collection, Californien, USA

2012 Francis Ford Coppola Winery, Merlot Diamond Collection, Californien, USAEn af vinene fra det imponerende vinhus slash turistattraktion … et sandt Wine Wonderland tæt ved Geyserville i Alexander Valley, er denne Merlot Diamond Collection. Den er simpelthen næste Coppola vin i rækken … og altså fortsat i Diamond Collection.

Som jeg skrev indledningsvis i blogindlægget om Coppolas Sofia Riesling, så er vingården lavet som et rent oplevelsescenter for familier, bl.a. med stort poolområde med 28 tilhørende omklædningskabiner, poolbar, restauranter, et mindre amphitheater, hvor der opføres dukketeater, dans og musik. Derudover findes der selvfølgelig også et museum med remedier fra filmverdenen.

Og netop museet Movie Gallery er et af stedets store trækplastre. Der kan de besøgende gæster se Francis Ford Coppolas 5 Oscars og en række Golden Globes sammen med en masser rekvisitter fra Godfather filmene, bl.a. Don Corleones skrivebord, billeder, avisartikler, filmfremvisere m.v.

Centralt i museet finder man også den gamle originale 1948 Tucker Sedan, som er en central del fra Coppolas film Tucker: The Man and His Dream. Den står centralt og drejer stille og roligt rundt.

Med det er ikke kun i museet, at de mange genstande for Coppolas film findes … de findes faktisk rundt om i hele vinhuset … i smagelokalerne, gangene, vineriet og restauranten Rustic. Dermed kan du kan opleve Coppolas imponerende filmhistorie, når du smager på hans mange vine.

Der kan – selvfølgelig – også købes souvenirs i stedets store merchandise butik. Der kan man købe ting fra vinhuset, vine selvfølgelig, italiensk keramik, glas, bestik, legetøj og derudover DVD-film med alle Coppolas film.

Desuden prydes væggene med et kæmpe udvalg af gamle olivenolie dåser fra  The Tiziana Riva Guatelli i Italien. Tiziana familien er kære venner af Francis og Eleanor Coppola. Samlingen skulle vist nok omfatte mere end 4.000 originale litograferede oliedåser.

Nå, men tilbage til denne Merlot Diamond Collection, som imidlertid ikke er ren Merlot, men tilsat 25% Petite Sirah. Druerne har siden 1997 kommet fra en fast gruppe af vinavlere, som Francis Ford Coppola Winery arbejder sammen med. De er spredt i både Napa, Sonoma og Monterey.

Vinen er – som de foregående – lavet af vinmageren Corey Beck, men jeg har ikke de store oplysninger om vinificeringen, udover at den har lagret omkring 12-14 måneder på egetræsfade afhængig af årgangen.

Og der er sgu volumen på drengen nu. Her er proppet med solbær, brombær, blommer, tobak, vanilje, kanel, lidt lakrids, eg samt lidt chokolade og sødme. Og i munden er vinen også fed og cremet, men der er heldigvis også lidt syre, som kan holde den på sporet … men hold op, hvor er der sødme … øhhhh også alt for megen amerikansk sødme til min syrlige tand.

Forhandles af Otto Suenson, hvor prisen er 179 kr.

Rating 4/7