2010 Tamborini Carlo Eredi, PoggioSolivo Merlot del Ticino, Schweiz

2010 Tamborini Carlo Eredi, PoggioSolivo Merlot del Ticino, SchweizUdenfor den lille by Bedano i det sydøstligste hjørne af Schweiz finder vi vinhuset Tamborini Carlo Eredi, som står bag denne PoggioSolivo Merlot del Ticino.

Vinhuset er grundlagt i 1944 af Carlo Tamborini. Han startede sit firma i Cassarate med import og salg af italienske vine, hvilket supplerede moderens restaurant i Lugano. Den havde hun grundlagt allerede tilbage i 1911. Importen skete primært i store 50 liters demijohns bl.a. af Chianti Gino Bartali.

I 1969 døde Carlo, men driften blev overtaget af enken Bice samt sønnen Claudio, der havde uddannet sig til ønolog på skolen i Lausanne. Han begyndte og at importere vine fra andre lande, bl.a. Frankrig, men fik også den idé, at familien skulle startede med egen vinproduktion i Schweiz.

I de efterfølgende år opbygger Claudio en vingård mellem mellem Bedano og Lamone. Moderne state-of-the-art vineri samt tappelinje … og nogle år senere sendes de første vine på markedet.

I dag har vinhuset Tamborini Carlo Eredi samlet 25 hektar vinmarker, nemlig markerne Tenuta Terre di Gudo, Tenuta San Domenico, Tenuta San Rocco, Tenuta Tamborini Castelrotto, Tenuta San Zeno Lamone og Comano Vigneto ai Brughi.

Og 3. generation er også på vej ind i firmaet, idet børnene Valentina og Matthias allerede har fået mange ledelsesmæssige opgaver.

PoggioSolivo Merlot del Ticino er en Merlot baseret vin, som er lavet på rustfrie ståltanke … og så vidt jeg kan se uden lagring på egefade. Dette er dog ingenlunde sikker på.

Næsen er præget af blommer, lidt sød tobak, champignon, røg, en smule mentol, let babybræk … fin lethed og min første tanke var, at det kunne være noget Sangiovese. Helt på vildspor … det er ren Merlot.

Smagen er blød, rund og moden … fin tørhed og tanninerne er velpolerede. Der er elementer af jern samt nogle sødkrydrede noter, men derudover også en nærmest italiensk syre.

Forhandles ikke herhjemme, men prisen i udlandet ligger på omkring 17€ … svarende til omkring 126 kr.

Rating 4,5/7    thumbthumbthumbthumbhalf_thumb