Vinaften 24. september 2016

En vært kan reelt være flere ting … enten 1; en person som byder indbudte gæster på noget at spise eller drikke eller sørger for dem på anden måde eller 2; en person der introducerer og styrer, hvad der foregår i en radio- eller tv-udsendelse eller sluttelig ;3 en organisme der er levested for andre organismer.

Og tag ikke fejl. Det er jo voldsomt populært at være vært i disse tider … specielt tv-vært. I dag bliver ældre, falmede sportsstjerner nærmest altid værter på sportsprogrammer og hver eneste kendis med respekt for sig selv skal da også være vært på sit eget tv-show. Så er man da blevet til noget.

Paul havde nu imidlertid til seneste udgave af vores traditionelle vinaften a.k.a. mandeaften uden kvindelige afbrydelser beskedent alene valgt værtsrolle nr. 1 … rollen som værten, der byder indbudte gæster på noget at spise eller drikke eller sørger for dem på anden måde.

Ingen fokus på værtroller i tv-shows eller biologiske organismer i kroppen udover en forventelig nedbrydning af alkohol og dannelse af det giftige stof acetaldehyd, som dagen derpå medfører ubehagelige symptomer såsom hjertebanken, kvalme og hovedpine … og er kendt under betegnelsen tømmermænd.

Paul tog rolle nr.  1 alvorligt og sørgede for fabelagtig god mad, mens vi alle bidragede til det med drikkevarerne, men det vender jeg selvfølgelig fluks tilbage til.  Heldigvis var Pauls fortolkning af den sidste del; “sørger for dem på anden måde” alene almindelig hygge og herlig musik Sonos-styret fra iPad’en.

Paul havde forberedt en fin, fin middag, som bestod af:

  • Appetizers: Pestosnegle og lidt charcutteri
  • Forret: Hummersuppe
  • Hovedret: Lammekrone med mos, bagte tomater og porre
  • Dessert: Brombærsuppe med is og crumble
  • Efter: Ostebord

Lad os endelig bringe et par billederne af maden:

Pestosnegle og lidt charcutteri

Pestosnegle mm
Vi startede på terrassen og nød det flotte efterårsvejr med lidt Crémant d’Alsace samt pestosnegle samt lidt charcutteri

Hummersuppe

HummersuppeForretten bestod af hummersuppe … toppet med lidt cremefraiche, rogn og lidt dild. Paul fortalte godt nok, at han lige havde slået græs, men det smagte af dild. God ret … elsker sgu hummersuppe. Tíl forretten nød vi en smuk – og velkendt – Riesling fra Vicent Sipp på Domaine Agapé

Lammekrone med mos, bagte tomater og porre

Lammekrone
Lammekrone … perfekt stegte og flot rosafarvede. Serveret med lidt puré/mos med bl.a. hvidløg, en bagt tomat og porre. Mums.

Brombærsuppe med is og crumble

Brombær med is og crumble
Desserten var kold brombærsuppe med is og crumble … virkelig lækker, specielt med blandingen af syren fra bærrene, sødme fra isen og det knasende fra crumblen.

Ostebord

Ost
Vi sluttede med lidt ostebord … og det falder jo altid i god jord

På den vinøse side, ja så var der igen 10 dejlige vine. Vinene denne aften var

Der er som vanligt links til beskrivelserne.

Sidste gang var vinene meget lette … men denne gang kunne det mærkes, at efteråret er startet. Af de røde var der alene to lettere vine, bl.a. havde Steffen en Pinot Noir fra Liberated Winery med og Jan havde den helt overraskende og imponerende Acusp fra Castell d’Encus med.

Sidste gang vandt Paul, men denne gang havde han gjort regning uden vært … so to speak, som han tabte vores blindsmagning ved at lande på 0 point. Jeg vandt med 4 point, men da jeg havde præmien med, så gik den til Jan på 2. pladsen med 3 point.

En stor tak til Paul for en god aften og de andre to for godt følgeskab. Jeg brød op som den første … træt, veltilpas og godt ladet med gode vine.