2011 Bodegas y Viñedos Tamaral, Crianza, Ribera del Duero, Spanien

2011 Bodegas y Viñedos Tamaral, Crianza, Ribera del Duero, SpanienLige udenfor – kurs øst – for den lille by Padilla de Duero, inden du kommer til byen Peñafiel, under appellationen Ribera del Duero i Spanien finder du vinhuset Bodegas y Viñedos Tamaral. Her har vi netop en Crianza fra dette nyere vinhus.

Bodegas y Viñedos Tamaral er grundlagt i 1997 af familien De Santiago, som igennem 4 generationer har lavet vin. Det er Ricardo De Santiago, som i dag står i spidsen for vinhuset og laver vinene i samarbejde med ønologen Israel Martinez Ramon.

Vingården driver samlet 71 hektar vinmarker omkring Pesquera del Duero og Padilla Del Duero, nemlig markerne Vineyard Pago de la Mira, Vineyard La Calera, Vineyard Pago de Tablares, Vineyard Nava del Rey samt Vineyard Baños de Valdearados. Sidstnævnte er på 35 hektar og ikke selv ejet af familien, men derimod lejet på langtidskontrakt.

På alle markerne dyrker familien primært Tempranillo, hvoraf 30% af vinstokkene er over 100 år gamle, og 50% gror i en højde over 900 meter. Udover Tempranillo dyrkes der også lidt Verdejo. Vinproduktionen sker i en forholdsvis ny bygning, hvor familien har investeret i fuldstændig up-to-date vinudstyr og en lagringskapacitet på 900 træfade, som udskiftes hvert tredje år.

Familien laver 6 forskellige vine, en hvid, en rosé samt fire rødvin, helt traditionelt med Roble, Crianza, Reserva og Finca La Mira, som er en enkeltmarksvin … nærmest en Gran Reserva. Den samlede produktion ligger årligt på omkring 274.000 flasker vin.

Denne Crianza er selvfølgelig på ren Tempranillo, hvor druerne kommer fra markerne omkring Pesquera del Duero. Vinen er lagret 14 måneder på egefade, 60% amerikanske og 40% franske.

I glasset en ganske mørk og kraftig spansk fætter … næsen emmer af sødme, vanilje, en dyb og mørk bærfrugt, nærmest solbær, overmodne bær, kanel … virkelig solmoden og sød spansk.

Smagsmæssigt er vinen også meget … nærmest total moden med sol, fylde, blødhed, blommer, alkohol,  kanel, tobak, lakrids og godt med arabiske søde krydderier. Ærketypisk spansk … bare meget “overdone”. Bliver en lidt for fed mundfuld. Og en tak for sødt efter min smag.

Købt hos Glud Vin, hvor prisen er 169 kr.

Rating 3,5/7  

Skriv et svar