Vinaften 8. august 2015

Som altid er der højt humør ved vores vinaftener … men kan man blive andet end i godt humør i godt selskab med sommervejr, lækker mad, dårlige vittigheder og fremragende vine? Dertil er svaret et rungende klart nej. Og da sidste vinaften lå tilbage til starten af marts måned … så var det også længe siden at the wine-dudes aka. Paul, Steffen, Jan og Yours Trully, havde afholdt én af de klassiske vinaftener, så abstinenserne var også begyndt at melde sig hos de flittige winelovers.

Houlberg havde befragtet sig selv og 2 medbragte vine via den gamle celeste-farvede Pantani jernhest … endda i en Mountain-udgave – de knap 10 kilometer til Casa della Paul. Der manglede et egern i det ene hjul, men det var vistnok også eneste forskel i forhold til sidste år. Faktisk er cyklen vel dermed lidt eksklusiv … for den anvendes alene hvert år til den ene tur ind til vinaften hos Paul … og så retur. Lidt ligesom dronningens Rolls Royce, når den anvendes til årets nytårskur … eller hvor den nu anvendes.

Det pedaldrevne køretøj sang og skreg lidt i kuglelejrer og bremser. De gamle, oprindelig dæk – også celeste farvede – virkede også en smule møre … men Houlberg nåede frem som første mand, og nåede da også at kvæle lidt isvand inden det øvrige crew dukkede op … lige så forventningsfulde som mig.

Der var ændret lidt i programmet i forhold til tidligere, idet kultvinen var udgået. I stedet samler vi pengene ind til et arrangement ude i byen på et senere tidspunkt, fx gourmetbesøg eller andet. Men helt klart noget med vin. Helt debile er vi jo ikke. Ellers var det selvfølgelig business as usual.

Paul havde forberedt en lækker middag, helt klassisk og enkel, og den bestod af:

  • Gazpacho
  • Grillet oksemørbrad m/nye kartofler, grønne asparges m/bacon og sauce jus
  • Diverse oste

I får lige et par fotos af de to første retter. Ja, glemte sgu at få taget et foto af ostetallerkenen.

Gazpacho

Gazpacho
En dejlig kold tomatsuppe kold tomatsuppe, der stammer fra Andalusien i det sydlige Spanien. Her i en Paul M udgave, hvor der er godt med hvidløg i. Frisk, stærk og lækker.

Grillet oksemørbrad m/nye kartofler, asparges svøbt i bacon & sauce jus

Oksemørbrad
Altid godt med godt kød … her virkelig mør oksemørbrad fra den lokale slagter, og grillet på Weber’en. Hertil lidt nye kartofler, asparges svøbt i bacon samt en sauce jus, efter Pauls udsagn med inspiration fra Mash restauranterne. Den køber vi. Bemærk også, hvor dekorativt Paul har tabt en halv stueplante henover tallerkenen.

På den vinmæssige front igen et herligt felt af flotte vine, nemlig:

Jeg har som vanligt linket til beskrivelserne og anmeldelserne af vinene.

Det var en herlig pose blandede bolsjer, lige fra meget anderledes vine som vinen Tre Vacas fra Vinos Vernaculares og Grotte di Sole fra Antoine Arena til mere klassiske vine som amerikansk Cab, Barolo og Amarone. Det vinøse højdepunkt for mig var nok La Neblina Pinot Noir fra Radio-Coteau, men synes nu også at Grotte di Sole var ganske unik … og anderledes.

Vinene faldt i god jord … og de fleste flasker var næsten også tømt inden festen ebbede ud. Forinden havde vi – som det altid hør og bør hos Paul – grillet et par kålpølser ved midnatstid. Det er vist også blevet en tradition. Det er jo sommer. Og vil er også nogle værre kåle. Kåde kåle kunne man fristes til at sige. Det blev derfor en sjov og mørk tur hjem på jernhesten. De små 2-centimeter store led-lygter til 50 kr. i SuperBrugsen giver ikke meget lys … men jeg holdt cyklen på vejen … sådan da.

Og det med gætteriet skal vi selvfølgelig også lige have med. Houlberg blev Champ … 4 rigtige ud af 7 mulige, hvilket vel er hæderligt? Der var kamp om sidstepladsen, og jeg er ikke helt sikker på, hvordan det endte. Mener det blev Steffen, som næste gang skal ha’ gave med.

Skriv et svar