2013 Josten & Klein, Pinot Noir, Ahr, Tyskland

Ja, selvfølgelig skulle vi igennem arsenalet af Spätburgundere fra vidunderdrengene Josten & Klein, og vi startede med deres almindelig Gutswein … blot kaldet Pinot Noir. Jeg har smagt den i årgang 2012, men her altså i den nyeste årgang, frigivet sidste år.

Drengene selv – det tør jeg godt kalde dem, for de er fra henholdsvis årgang 1978 og 1981 – har en filosofi, som de kalder SUA SPONTE. Det betyder noget i retning af “ved egen kraft” eller “af egen drift”.

Det er deres motto og er valgt fordi det også beskriver deres tilgang til vinproduktionen. Deres vision er intet mindre end at lave de bedste vine i området, innovative topvine fra Mittelrhein og Ahr, og med den allerstørste respekt for naturen.

Druerne til denne Pinot Noir kommer fra husets vinmarker i Mayschoß og Ahrweiler. Efter høst blev druerne afstilket og macerationstiden var 18 dage, hvorefter vinen lagres på egetræstønder i lidt over 5 måneder inden vinen flaskes.

I næsen er her hindbær, sød kostald, tang og strandkant, mens smagen er sådan meget direkte med lysebær, hindbær, godt med syre, våde sten … en anelse stram, og virker slet ikke så imødekommende som 2012’eren.

Forhandles af WineFLY, pris 100 kr.

Rating 4/7  

Skriv et svar