2013 Cisterzienser Weingut Michel, Sauvignon Blanc Brut, Rheinhessen, Tyskland

Og minsandten … mere mousserende Sauvignon Blanc fra Rheinhessen, nemlig denne Cisterzienser-Sekt Sauvignon Blanc Brut fra Cisterzienser Weingut Michel. Og godt valg, da det giver mulighed for at sammenligne vinen med forrige fra Weingut Auf Den Fünfzehn Morgen.

Cisterzienser Weingut Michel ligger i den lille by Dittelsheim-Heßloch i Rheinhessen, og navnet skyldes,  at vingården er bygget på resterne af et gammelt Cistercienser-munkekloster, nemlig Cisterzienser Kloster Otterberg – et søsterkloster til det verdensberømte Kloster
 Eberbach.

Cisterzienser Kloster Otterberg blev grundlagt i 1108. Allerede dengang startede de drikfældige hvide munke med at producere vine omkring Heßloch, for – som de hed i klosterets regler – skulle munkene selv forsøge sig med brød og drikke.

Efter reformationen og bondeoprøret i 1553 måtte munkene imidlertid forlade klosteret. En del år senere i 1645 overtages administrationen af forfædrene til de nuværende ejere, som hedder Ulrich og Karen Michel. De er 8. generation i selve vinhuset og et par unge og dynamiske mennesker. De driver i dag vinhuset med god hjælp fra den ældre generation af familien.

Ulrich Michel har studeret ønologi på Geisenheim og har derudover arbejdet i både New Zealand og Sydafrika inden han vendte hjem og overtog tøjlerne i familieforetagendet. Karen er landbrugsuddannet … og det passer jo som fod i handske. Parret laver en række fine arketypiske vine blandet med en moderne stil, der viser, hvad tysk vin med høje ambitioner kan levere.

Familien har 20 hektar vinmarker, bl.a. markerne Liebfrauenberg og Mondschein i Heßloch samt Filetstück Löwenberg i Bechtheim. Her dyrker de sorterne Riesling, Silvaner, Weißburgunder, Grauburgunder, Chardonnay, Gewürztraminer og Sauvignon Blanc samt de røde Spätburgunder, Frühburgunder, St. Laurent, Dornfelder, Cabernet Sauvignon og Merlot.

Udover vine producerer familien også lidt … sennep, ja du læste rigtigt. De laver nemlig en Silvaner-Kräuter-Sennep samt en Riesling-Sennep-Chutney.

Huset laver sekt på forskellige druer, bl.a. Riesling, Spätburgunder, Weißer Burgunder og så denne på Sauvignon Blanc. Ja reelt laver du to mere, nemlig Luftikuss og Miss Sophie … et par frugtvine, så nok henvender sig mere til det yngre publikum.

Nå, men lad os smage denne Cisterzienser-Sekt Sauvignon Blanc Brut, som i næsen har godt med melon, sådan nærmest honningmelon, overmoden frugt og generelt meget aromatisk. Der er mere syre i denne vin end den forrige. Og der er mere mineralitet med flintesten, våde sten … og derudover er boblerne også meget bløde og blide. Måske et knappenåls hoved bedre end forrige, men lander på samme rating.

Forhandles af WineFLY, pris 140 kr.

Rating 4,5/7   

Skriv et svar